Eurodesk: Ευκαιρίες κινητικότητας νέων σε Κύπρο και Ευρώπη

Το Eurodesk είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, και παρέχει στους νέους πληροφορίες και καθοδήγηση για ευκαιρίες κινητικότητας στην Κύπρο και την Ευρώπη.

Μιλώντας στο InBusiness TV, ο Μαρίνος Παύλου, Λειτουργός Νεολαίας στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ευκαιρίες που προσφέρει το Eurodesk και στα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει έναντι άλλων προγραμμάτων κινητικότητας. Παράλληλα, επεσήμανε τα προβλήματα που αναπόφευκτα προκάλεσε η πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα ώστε η συμμετοχή των νέων στο πρόγραμμα να συνεχιστεί απρόσκοπτα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα μέτρα που ίσχυαν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Για παράδειγμα, προσφέρθηκε η δυνατότητα συμμετοχής των νέων σε προγράμματα σε τοπικό επίπεδο ή εικονικά, και διοργανώθηκαν δραστηριότητες προσαρμοσμένες στους κανόνες για αναχαίτιση της πανδημίας. Όπως τόνισε ο κ. Παύλου, σήμερα τα προγράμματα τρέχουν κανονικά, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εξάλλου, για τους νέους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποιο πρόγραμμα κινητικότητας, αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα κανάλια επικοινωνίας του Eurodesk: τηλεφωνικώς στο 22402313, μέσω email στη διεύθυνση eurodeskcy@eurodesk.eu και στις σελίδες eurodesk.onek.org.cy, eurodesk.eu και europa.eu/youth. Ακόμη, μπορούν να ενημερώνονται από τους λογαριασμούς του Eurodesk σε Facebook, Twitter, Instagram και LinkedIn.

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands