mindREset: Ενωμένοι για τη μείωση χρήσης πλαστικού

Η κυκλική οικονομία, η βιωσιμότητα και η εταιρική κοινωνική ευθύνη κατέχουν εξέχουσα θέση στη στρατηγική κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο JA Cyprus με στρατηγικό συνεργάτη τη Lidl Cyprus, υλοποιούν το πρόγραμμα mindREset, που στόχο έχει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών που θα έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της χρήσης πλαστικού. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού και Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες του mindREset. Χαιρετίζοντας τη συνάντηση, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου και επεσήμανε ότι απαιτείται η αλλαγή κουλτούρας μεταξύ των νέων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομίας, έχοντας, ωστόσο, πάντα κατά νου την αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του JA Cyprus, Ανδρέας Παπαδόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε μία περίοδο που το 40% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, προσανατολίζεται στην πράσινη οικονομία, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη προώθησης παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Την ίδια ώρα, τη στήριξη κάθε παρέμβασης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής εκ μέρους της Lidl Cyprus, εξέφρασε η Υπεύθυνη Corporate Communications & CSR της εταιρείας, Βασιλική Αδαμίδου.

Οι καλύτερες ιδέες που θα προταθούν στο πλαίσιο του mindREset, θα περάσουν στην τελική φάση διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα