Κ. Χριστοδούλου: Το blockchain αλλάζει τα δεδομένα στο τυχερό παιχνίδι

Οι νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης και της τεχνολογίας blockchain, αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα και την τρέχουσα πραγματικότητα.

Στα πλαίσια του διαδικτυακού συνεδρίου με τίτλο «Τεχνολογίες Blockchain & Cryptocurrency» μίλησε στο InBusiness TV, ο Δρ Κλείτος Χριστοδούλου, Research Manager του Institute of the Future, University of Nicosia παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας που αφορούσε την πιθανή εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών για τη σωστή ρύθμιση αλλά και εποπτεία του σημερινού τοπίου τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντιλαμβανόμενη τις νέες προκλήσεις και με έμφαση στην στρατηγική και όραμα του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων πρωτοπορεί με την πρωτοβουλία που έχει λάβει στο να προχωρήσει, με σταθερά βήματα προς την υλοποίηση ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη της τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά συνάμα θα εξασφαλίζει την σωστή ρύθμιση του κλάδου όπως επίσης και την προστασία των παιχτών αλλά και των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου τα επόμενα βήματα για την αρχή θα είναι να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις της νομοθεσίας οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως επίσης και στην υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει προκύψει μέσα από τις δυο μελέτες - τόσο για την δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών, στην ενίσχυση του εποπτικού της ρόλου αλλά και στην ενίσχυση των εσωτερικών της διαδικασιών.

Τελειώνοντας ανάφερε ότι η Ευρώπη κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της τεχνολογίας blockchain. Το 2018 ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Συνεργασία Τεχνολογίας Blockchain, στα πλαίσια μιας προσπάθειας των Κρατών μελών της ΕΕ για ενίσχυση της καινοτομίας της αλυσίδας συστοιχιών και στήριξης της δημιουργίας των εφαρμογών της για κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες.

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)