Προκλήσεις για το ασφαλές στοίχημα και ο ρόλος των εργοδοτών

InBusinessNews  24/09/2021 10:23
Προκλήσεις για το ασφαλές στοίχημα και ο ρόλος των εργοδοτών

Προκλήσεις για το ασφαλές στοίχημα και ο ρόλος των εργοδοτών

InBusinessNews  24/09/2021 10:23

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εντείνει τις προσπάθειες της για ακόμα μια χρονιά να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία αναφορικά με το ασφαλές παιχνίδια και προστασία του κοινού από τις συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, διοργανώνοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2021.

Η τέταρτη Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί κάτω από το σύνθημα «Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι» στέλνοντας το μήνυμα ότι η ασφαλής συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια προϋποθέτει ότι το άτομο που θα αποφασίσει να συμμετάσχει σε αυτά, θα το πράξει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τους γύρω του. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως: παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: Πανδημία, κοινωνική αποστασιοποίηση και τηλεργασία: νέες προκλήσεις για το ασφαλές παιχνίδι. Ο ρόλος των εργοδοτών.

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην έννοια της ασφάλειας στο παιχνίδι και τις προκλήσεις που η πανδημία και η εξ᾽ αυτής επιβαλλόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση και τηλεργασία εγείρει για τους παίκτες. Το σεμινάριο θα  φωτίσει τον δυνητικό ρόλο που οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού αλλά και οι προϊστάμενοι τμημάτων των επιχειρήσεων μπορούν να διαδραματίσουν στη διαφύλαξη της ασφάλειας στο παιχνίδι. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 11:30-13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  ΚΕΒΕ στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπογραμμιστεί, επίσης, η επίδραση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων, του φύλου, του ίδιου του επαγγέλματος αλλά και της πανδημίας και της εξ αυτής επιβαλλόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης στην εκδήλωση επικίνδυνων ή προβληματικών στοιχηματικών συμπεριφορών και θα παρουσιαστούν παραδείγματα πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών που η εταιρεία ή ο προϊστάμενος μπορεί να αναλάβουν προκειμένου να στηρίξουν τον εργαζόμενο με την αναγνώριση της πρόκλησης που αντιμετωπίζει και την αναζήτηση κατάλληλης παρέμβασης για τον περιορισμό ή τη διαχείριση της στοιχηματικής του συμπεριφοράς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού και line managers των επιχειρήσεων μελών του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ

Πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι, αλλά και για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgw.cy

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας