Cybersecurity: Ασφάλεια στα σύνθετα digital οικοσυστήματα

Καθώς οι απειλές και τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αυξάνουν σε αριθμό και πολυπλοκότητα, ανάμεσα στις προτεραιότητες της ΕΕ είναι η βελτίωσης των ικανοτήτων αντίδρασής της και η διαφύλαξη της ακεραιότητας, της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας των ψηφιακών υποδομών, δικτύων επικοινωνιών και υπηρεσιών.

Μια στιβαρότερη αντίδραση στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ψηφιακή τεχνολογία και να διαφυλάξει τον ασφαλή, ανοικτό και προστατευμένο κυβερνοχώρο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι ηγέτες της ΕΕ επιθυμούν την ενίσχυση της ικανότητας της ΕΕ να αυτοπροστατεύεται από απειλές στον κυβερνοχώρο, να παρέχει ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας, ιδίως μέσω κβαντικής κρυπτογράφησης, και να διασφαλίζει την πρόσβαση σε δεδομένα για δικαστικούς σκοπούς και για σκοπούς επιβολής του νόμου.

Μάλιστα, η κυβερνοασφάλεια είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής Ευρώπης. Βασικό στόχο αποτελεί η επίτευξη στρατηγικής αυτονομίας με διατήρηση μιας ανοικτής οικονομίας. Αυτό περιλαμβάνει ενίσχυση της ικανότητας για αυτόνομες επιλογές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με σκοπό να ενισχυθεί ο ψηφιακός ηγετικός ρόλος της ΕΕ και οι στρατηγικές της ικανότητες.

Χαρτογράφηση της πορείας για ασφαλές οικοσύστημα
Ενώπιον του Cyber Security Conference ο Χρήστος Γιακουμής, Principal Cyber Security Lead της KPMG Κύπρου, θα αναφερθεί στην ανάγκη διασφάλισης των νέων και όλο και πιο σύνθετων οικοσυστημάτων προμηθευτών στην ψηφιακή εποχή, θέμα το οποίο φιγουράρει ψηλά στην ατζέντα των CEOs. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι ολοένα και πιο ευρείες και πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού δεν μπορούν να τύχουν διαχείρισης μέσω του παλαιού τύπου διαχείρισης κινδύνων. Το ξεκλείδωμα νέων τρόπων ενίσχυσης των δυνατοτήτων της αλυσίδας εφοδιασμού και της ασφάλειας στην ψηφιακή εποχή είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος προμηθευτών που μειώνει τον κίνδυνο και χτίζει εμπιστοσύνη.

Ο Χρήστος διαθέτει 14 χρόνια σχετικής εμπειρίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Thales e-Security (Ηνωμένο Βασίλειο) ως μηχανικός λογισμικού και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της KPMG στην Κύπρο το 2010. Έκτοτε συνεργάζεται με τοπικούς και διεθνείς πελάτες σε τομείς όπως οι τράπεζες, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η κυβέρνηση, οι τηλεπικοινωνίες κλπ. ώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια των οργανισμών τους. Έχει συμμετάσχει ενεργά και ηγήθηκε της παράδοσης υψηλού προφίλ δεσμεύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για επιλεγμένους πολυεθνικούς πελάτες στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τα ΗΑΕ.

Το Cyber Security Conference διοργανώνει η ΙΜΗ στις 26 Οκτωβρίου με στόχο να ενημερώσει τις κυπριακές επιχειρήσεις για τους υφιστάμενους και μελλοντικούς κινδύνους της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers όπως CEOs, CFO, Chief Operating Officers, Chief Data Officers και άλλα ανώτερα στελέχη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την εγγραφή σας στο συνέδριο πατήστε εδώ.

Πληροφορίες

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: George Z. Georgiou & Associates LLC, KPMG Limited, UCLan Cyprus

Υποστηρικτής: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων – Εβδομάδα Ενημέρωσης Ασφαλούς Παιχνιδιού 2021

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»