NETinfo: Πώλησε τη θυγατρική έναντι €1.8 εκατ.

Συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της εταιρείας NETinfoPAY Limited, η οποία υπόκειται σε έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει συνάψει η NETinfo PLC.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ, η απόφαση πώλησης της θυγατρικής πάρθηκε μετά από εκτενείς συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, χωρίς τη λήψη οποιασδήποτε επαγγελματικής συμβουλής, για να βελτιωθεί σημαντικά η ρευστότητα της εταιρείας και του ομίλου, κρίσιμη για την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση του διεθνούς δικτύου συνεργατών της εταιρείας.

Το συνολικό ύψος του ανταλλάγματος ανέρχεται σε €1.800.000, σε μετρητά, πληρωτέα ως ακολούθως:

  • 1. €900.000 εντός 5 ημερών από τη σύναψη της Συμφωνίας (η πρώτη δόση), και
  • 2. €900.000 με την έγκριση των νέων μετόχων από την ΚΤΚ.
  • Τονίζεται ακόμα ότι σε περίπτωση που η ΚΤΚ δεν δώσει την απαραίτητη έγκριση για τη μεταβίβαση των μετοχών της θυγατρικής από την εταιρεία στον αγοραστή, τότε η συμφωνία ακυρώνεται και το 70% της πρώτης δόσης θα πρέπει να επιστραφεί.

Διευκρινίζεται ότι ο αγοραστής είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την Εταιρεία και/ή τα “καθορισμένα πρόσωπα”, σύμφωνα με το άρθρο 137(3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Νόμου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται η έγκριση της ΚΤΚ για τη μεταβίβαση των μετοχών, ο αγοραστής δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της ταυτότητάς του για λόγους εμπιστευτικότητας. Η συναλλαγή γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση (at arms’ length) και δεν σχετίζεται ούτε επηρεάζει συμφέροντα του Γραμματέα της Εταιρείας ή οποιουδήποτε Καθορισμένου Προσώπου. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος αναμένεται να καταγράψει σημαντικό λογιστικό κέρδος σε επίπεδο Ομίλου ενώ σε επίπεδο Εταιρείας δεν αναμένεται να έχει οποιαδήποτε επίδραση στην κερδοφορία της


Ποια είναι η NETinfoPAY
Η NETinfoPAY Limited ιδρύθηκε στην Κύπρο στις 25 Ιανουαρίου 2013 ως ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με όνομα ALLPAY Limited.

Δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και το 2018 έλαβε άδεια ‘Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος’ από την ΚΤΚ, με βάση τον περί Ηλεκτρονικού Χρήματος Νόμο του 2012 (Ν. 81(I)/2012), ως έχει τροποποιηθεί, για την παροχή υπηρεσιών έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος.

Η άδεια αυτή επιπρόσθετα αφορά την παροχή της υπηρεσίας εκκίνησης πληρωμής και της υπηρεσίας πληροφοριών λογαριασμού, βάσει του νόμου περί της Παροχής και Χρήσης Υπηρεσιών Πληρωμών και Πρόσβασης στα Συστήματα Πληρωμών Νόμο του 2018 (Ν. 31(I)/2018), ως έχει τροποποιηθεί, και συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλα κράτη που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Στα μέσα του 2018 κυκλοφόρησε στην αγορά η εφαρμογή ‘NETinfoPAY’ για συσκευές Android και iOS, η οποία παρέχει στους χρήστες της έναν γρήγορο, εύχρηστο και ασφαλή τρόπο διεξαγωγής/ επεξεργασίας πληρωμών και διαχείρισης των λογαριασμών τους.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;