Το CIM ως το κατεξοχήν κυπριακό Βusiness School και η δεκαετής συνεργασία με UWL

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της δεκαετούς συνεργασίας του CIM με το University of West London, τι σημαίνει για το CIM η συνεργασία αυτή και πώς να αναμένουμε την μελλοντική της εξέλιξη;

Η συνεργασία μεταξύ CIM & UWL αφορά την προσφορά δύο ακαδημαϊκών προπτυχιακών προγραμμάτων: Το BA(Hons) in Business Studies with Marketing (3 years) και το BA(Hons) Accounting & Finance (3 years), καθώς επίσης και ενός(1) μεταπτυχιακού προγράμματος, MSc Digital Marketing (1 Year FT/2 Years PT), με βραδινά μαθήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Η συνεργασία μεταξύ CIM & UWL είναι η μακροβιότερη και πιο επιτυχής συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Ανώτερου Ιδρύματος και Βρετανικού Πανεπιστήμιου, αφού υπάρχει από το 2011.

Το University of West London ανακηρύχθηκε  ως «34ο Πανεπιστήμιο στην Βρετανία» από τον εγνωσμένου κύρους θεσμό «Guardian University Guide 2021». Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το University of West London ανέβηκε 23 θέσεις από το 2020 στο 2021, αποδεικνύοντας περίτρανα την σημαντική ανάπτυξή του. Επίσης,  ανακηρύχθηκε ως το «1ο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία όσο αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών του με βάση το National Student Survey 2020». Τέλος, Claude Littner Business School του University of West London βραβεύτηκε ως «Best Business School 2019» από τα Times Higher Education Awards.

Επιπλέον, χρειάζεται τα άτομα πίσω από την κάθε συνεργασία να παραμένουν σταθερά επικεντρωμένα στους μακροπρόθεσμους στόχους και όχι σε εφήμερες επιτυχίες. Θυμάμαι όταν τον Ιανουάριο 2011 ξεκινούσαμε την προσφορά του πρώτου προγράμματος με μόλις 6 φοιτητές, τόσο τα στελέχη μας αλλά και η ηγεσία του University of West London πιστεύαμε ακράδαντα ότι ήταν η αρχή μιας πετυχημένης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Σήμερα 10 χρόνια μετά έχουν αποφοιτήσει πέραν των 300 φοιτητών από προγράμματα του University of West London και σήμερα οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ξεπερνούν τους 150.

Στην κρίσιμη συγκυρία του «Brexit» η συνεργασία μεταξύ Cyprus Institute of Marketing και του University of West London αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική επιλογή για την απόκτηση βρετανικού πτυχίου και μεταπτυχιακού, με προσιτά δίδακτρα, και χωρίς την ανάγκη για μετάβαση στη Βρετανία.

 

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν αναγκάσει αρκετούς Κύπριους φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό και να επιστρέψουν στην Κύπρο. Ποιες δυνατότητες προσφέρει το CIM για ένταξή τους στα προγράμματά του; Ποιες δυνατότητες-υπηρεσίες  παρέχει για σπουδές εξ αποστάσεως, είτε για φοιτητές στην Κύπρο  είτε στο εξωτερικό;

Το Ίδρυμα μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής ζωής του τόπου, αφού φοιτούν κυρίως στελέχη επιχειρήσεων. Λόγω της πανδημίας και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης έπρεπε να προσφέρουμε την απαραίτητη ευελιξία τόσο όσο αφορά τις μεθόδους διδασκαλίας τόσο όσο αφορά τις πληρωμές.

Το Ίδρυμα μας από την αρχή της πανδημίας δέχεται ήδη αιτήσεις για νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες στα κορυφαία προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου που προσφέρει.  Η πρακτική μεταφοράς πιστωτικών μονάδων στο CIM εφαρμόζεται από την ίδρυση του και πολλοί φοιτητές έχουν μετεγγραφεί από ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν ήδη αποφοιτήσει.

Ως Ίδρυμα έχουμε διαχειριστεί, τόσο την κρίση του 2013 αλλά και την πανδημία μέχρι στιγμής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρόλο που ως Ίδρυμα επικεντρωνόμαστε κυρίως στην ποιότητα των φοιτητών μας και όχι στην ποσότητα (και για αυτό τον λόγο εξυπηρετούμε αποκλειστικά την κυπριακή αγορά εργαζόμενων φοιτητών με βραδινά μαθήματα), το 2020 έχει κλείσει για εμάς με ανάπτυξη γύρω στο 6% και έτσι για 12η συνεχή χρονιά καταγράφουμε αύξηση στους αριθμούς φοιτητών μας.

Το 2021 πιστεύω ακράδαντα ότι θα μας βρει ακόμα πιο δυνατούς, κυρίως εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία του «Brexit», αφού λόγω και της συνεργασίας μας με το κορυφαίο «University of West London» προσφέρουμε πλέον την καλύτερη εναλλακτική στην αγορά όσον αφορά την απόκτηση βρετανικού πτυχίου και μεταπτυχιακού. Επιπλέον, από τον Ιανουάριο 2021 θα προσφέρουμε το μοναδικό Βρετανικό «Doctorate in Business Administration» στην Κύπρο με δικαιώματα προσφοράς του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Μέση Ανατολή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί ότι η συνεργασία μεταξύ CIM & UWL είναι η μακροβιότερη και πιο επιτυχής συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Ανώτερου Ιδρύματος και Βρετανικού Πανεπιστήμιου αφού υπάρχει από το 2011, άρα το 2021 μας βρίσκει να γιορτάζουμε τα 10χρονα της εν λόγω συνεργασίας.

Ποιες είναι γενικότερα οι στρατηγικές συνεργασίες του CIM, πώς έχουν προκύψει και ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;

Το CIM έχει συνάψει μέχρι στιγμής 20 Στρατηγικές Συνεργασίες με τις κορυφαίες κυπριακές επιχειρήσεις και παγκόσμιους κολοσσούς με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρόσβασης στην αγορά εργασίας και γενικότερα την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου. Οι Στρατηγικοί Συνεργάτες είναι μέχρι στιγμής:

  1. Τράπεζα Κύπρου
  2. Όμιλος ΧΑ Παπαέλληνας
  3. McDonalds
  4. ForexTime
  5. IBM
  6. Parimatch
  7. Cablenet
  8. Columbia Shipmanagement
  9. Tototheo Maritime
  10. Χαραλαμπίδης/Κρίστης
  11. KPMG
  12. GanDirect Insurance
  13. Iron Mountain
  14. Υπεραγορές Άλφα Μέγα
  15. Green Energy Group
  16. KEAN
  17. CYFIELD Group
  18. Remedica
  19. Unicars
  20. TBWA/Entelia

Σκοπός είναι οι Στρατηγικοί Συνεργάτες να καλύψουν όλο το εύρος της οικονομίας και να αριθμούν στο μέγιστο 25. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και Μάρκετινγκ Στρατηγικών Συνεργατών.  

Ανάμεσα σε άλλα, οι Στρατηγικές Συνεργασίες καλύπτουν τους εξής τομείς:

  • Πρόσβαση των φοιτητών και των αποφοίτων του CIM σε θέσεις εργασίας των Στρατηγικών Συνεργατών
  • Μειωμένα Δίδακτρα για το προσωπικό των Στρατηγικών Συνεργατών
  • Μειωμένο κόστος για διενέργεια εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης για το προσωπικό των Στρατηγικών Συνεργατών
  • Διαλέξεις από εμπειρογνώμονες των Στρατηγικών Συνεργατών
  • Βραβεία για πρωτεύσαντες φοιτητές του CIM από τους Στρατηγικούς Συνεργάτες
  • Διενέργεια της Διατριβής των φοιτητών του CIM σε συνεργασία με τους Στρατηγικούς Συνεργάτες
  • Σχέδια Υποτροφίων για το προσωπικό των Στρατηγικών Συνεργατών
  • Κοινά προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Οι Στρατηγικές Συνεργασίες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά περίτρανα τον ηγετικό ρόλο του CIM ως το κατεξοχήν Κυπριακό Business School και ενδυναμώνει τις υπηρεσίες και την εκπαίδευση που προσφέρει στους φοιτητές του.

 

Ποια είναι τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το CIM και πώς διαφοροποιείται σε σχέση με παρόμοια προγράμματα σπουδών που παρέχουν άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα;

Είμαστε το 1ο Ίδρυμα που έθεσε σαν προμετωπίδα την Δια Βίου Μάθηση με το γνωστό «Learning Never Ends», πολύ πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση μιλήσει και προωθήσει την Δια Βίου Μάθηση. Όλα μας τα προγράμματα προσφέρονται αποκλειστικά με βραδινά μαθήματα και πέραν από αυτόν τον παράγοντα, γενικότερα όλη η φιλοσοφία μας και η δομή είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εργαζόμενου φοιτητή. 

Ως το κορυφαίο κυπριακό Business School, προσφέρουμε Μεταπτυχιακά προγράμματα, σε Λευκωσία και Λεμεσό, εδώ και 32 χρόνια. Ήμασταν το πρώτο ίδρυμα που προσέφερε στην Κύπρο πρόγραμμα «ΜΒΑ» σε συνεργασία με το University of Sheffield το 1988. Πιστεύουμε ακράδαντα στην εξειδίκευση και στην επικέντρωση στην ποιότητα εκπαίδευσης παρά στην ποσότητα και αυτή την στιγμή προσφέρουμε 4 Μεταπτυχιακά προγράμματα που όλα θεωρούνται τα κορυφαία του είδους τους στην Κύπρο και ανάμεσα στα κορυφαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο:

1.         M.Sc. Human Resource Management & Corporate Strategy (14 Months FT/24 Months PT)

2.         Master in Business Administration (14 Months FT/24 Months PT)

3.         Master in Business Administration with Shipping (14 Months FT/24 Months PT)

4.         UWL M.Sc. Digital Marketing (12 Months FT/24 Months PT)

Όλα τα προγράμματα μας είναι πανεπιστημιακού επιπέδου με πλήρη αναγνώριση τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Είμαστε το κατεξοχήν Ίδρυμα για εκπαίδευση εργαζόμενων φοιτητών εδώ και 43 χρόνια, αφού όλα μας τα προγράμματα προσφέρονται αποκλειστικά με βραδινά μαθήματα. Έως εκ τούτου κατανοούμε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον τις ανάγκες του εργαζόμενου φοιτητή που επιζητεί ποιοτική εκπαίδευση και απόσβεση στην επένδυση του και όχι φοιτητική ζωή.

Όλα μας τα προγράμματα έχουν μια πρακτική προσέγγιση, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου και για αυτό τον λόγο διατηρείται μια ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών όσο αφορά την διδασκαλία όλων των προγραμμάτων. Περαιτέρω το γεγονός ότι διδάσκονται όλα τα μαθήματα σε μικρές ομάδες, δίδει την ευκαιρία για δια δραστικότητα και εξαιρετική δικτύωση.

 

Σε ποιο βαθμό οι σπουδές στο CIM  μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας, δίνοντας την μέγιστη απόσβεση επί της επένδυσης;

Εμείς ως Ίδρυμα εδώ και 43 χρόνια τονίζουμε ότι «σημασία δεν έχει τι θα σπουδάσεις, αλλά τι θα κάνεις όταν σπουδάσεις». Με αυτό θέλουμε να τονίσουμε την σημασία της «απόσβεσης στην επένδυση» που πρέπει ο κάθε φοιτητής να έχει υπόψη του όταν επιλέγει το πρόγραμμα και το Ίδρυμα των σπουδών του. Είμαστε περήφανοι ότι όλα μας τα προγράμματα προσφέρουν την μέγιστη απόσβεση στην επένδυση αφού έχουμε τους υψηλότερους δείκτες εργοδότησης και ανέλιξης στην Κύπρο.

Έως εκ τούτου, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να κατανοήσουν την σοβαρότητα της απόφασης τους που πιθανόν να καθορίσει το μέλλον τους. Θα πρέπει να κάνουν ενδελεχή έρευνα πριν αποφασίσουν και όχι να αποφασίζουν με λάθος παράγοντες όπως την δημοτικότητά του Ιδρύματος ή το επίπεδο της φοιτητικής ζωής αλλά με γνώμονα την απόσβεση στην επένδυση τους. 

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες έχουν σκιαγραφηθεί όλες οι πτυχές της φοίτησης στο Cyprus Institute of Marketing και ειδικότερα την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του Cyprus Institute of Marketing μετά το πέρας των σπουδών τους με επικέντρωση στο θέμα της απόσβεσης επί της επένδυσης στις σπουδές τους. Το Cyprus Institute of Marketing (CIM) και ο όμιλος Cypronetwork ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διεξαγωγή της έρευνας εφαρμόζοντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα έρευνας και ευελπιστούν ότι αυτή η έρευνα θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο και μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε ετήσια βάση.

Συνοπτικά τα κυριότερα ευρήματα των ερευνών καταγράφουν ότι:

  • 30% των αποφοίτων απολαμβάνουν άμεση αύξηση του μισθού τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο CIM
  • 25% των αποφοίτων έχουν λάβει άμεση προαγωγή μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο CIM
  • 91% δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από τις σπουδές τους στο CIM
  • 91% βλέπει το CIM ως αξιόπιστο και αξιόπιστο ίδρυμα
  • 92% απασχολείται επί του παρόντος
  • 62% εργαζόταν εντός ενός μηνός από την ολοκλήρωση των σπουδών τους
  • 84% εργαζόταν εντός 6 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους
  • 91% εργαζόταν εντός δώδεκα μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους
  • 77% δηλώνουν ότι η απόσβεση στην επένδυση τους (δίδακτρα προς εισόδημα από εργασία) ήταν εξαιρετική.

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα είναι προφανές ότι οι σπουδές στο Cyprus Institute of Marketing μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας και δίδουν την μέγιστη απόσβεση επί της επένδυσης. Επίσης καθιστούν το Cyprus Institute of Marketing ως πιθανόν το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο όσον αφορά την εργοδοσιμότητα των αποφοίτων του γι’ αυτό και οι απόφοιτοι του Cyprus Institute of Marketing είναι περιζήτητοι από τις κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας