Πώς θωρακίζεται το προφίλ του επαγγελματία συμμόρφωσης

Το 2020 θα το θυμόμαστε για αρκετά χρόνια καθώς αποτέλεσε το έτος που άλλαξε τις ζωές μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέσα στα πλαίσια των αλλαγών που επιβάλλει η «συμβίωση» με την πανδημία, η Κανονιστική Συμμόρφωση πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς ώστε να συνδράμει ελεγκτικά, αλλά και συμβουλευτικά σχετικά με τη διαχείριση των αλλαγών που έρχονται.

Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, οργανισμοί οι οποίοι δεν θα προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις και τους αυξημένους κινδύνους δε θα έχουν μέλλον στη νέα εποχή.

Ποιες δεξιότητες θα πρέπει να έχει ο νέος επαγγελματίας συμμόρφωσης; Ο Bill Howarth, Πρόεδρος του International Compliance Association Ηνωμένου Βασιλείου θα αναλύσει ενώπιον του 7ου International Compliance Forum τον αντίκτυπο και τις τρέχουσες προκλήσεις στον διευρυνόμενο ρόλο του επαγγελματία συμμόρφωσης όσον αφορά τις εποπτικές προσδοκίες και την εστίαση στον πολιτισμό: η Κανονιστική έμφαση στην "εποπτεία βάσει κρίσης", που αποτελεί μέρος της εταιρικής στρατηγικής της επιχείρησης, η απαίτηση για βελτιωμένες δεξιότητες συμπεριφοράς, τεχνολογική καινοτομία και διασύνδεση με το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Me νομικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ο Bill πέρασε περισσότερα από 30 χρόνια ως ακαδημαϊκός σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο πριν από την ένταξή του στο ICA, όπου σχεδίασε, έχτισε και παρέδωσε τα εκπαιδευτικά πλαίσια για το ICA. Ο Bill συμβουλεύει τις ρυθμιστικές αρχές, τους επαγγελματικούς φορείς και τους οργανισμούς κατάρτισης στη διάρθρωση της πιστοποιημένης εκπαίδευσης. Έχει γράψει εκτενή άρθρα για μια σειρά επιστημονικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου, διαχείριση πλούτου, συμμόρφωση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παρίσταται σε διεθνή συνέδρια.

Για έβδομη συνεχή χρονιά η ΙΜΗ διοργανώνει στις 8 Οκτωβρίου 2021 το International Compliance Forum με τίτλο «Restarting the Global Economy… the Right Way!». Στόχος του συνεδρίου, το οποίο έχει πλέον καταστεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια που ασχολείται με θέματα Συμμόρφωσης στην Ευρώπη, είναι να λειτουργήσει ως πλατφόρμα συζητήσεων σχετικά με τα οφέλη της διαχείρισης της συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις και το πιο σημαντικό, την απόδοση της επένδυσης της συμμόρφωσης. Το συνέδριο θα καλωσορίσει αριθμό διεθνών ομιλητών υψηλού επιπέδου που θα συζητήσουν τον μεταβαλλόμενο ρόλο της συμμόρφωσης με την πάροδο των χρόνων, καθώς και το πώς η αποτελεσματική διαχείριση της συμμόρφωσης μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο μέλλον.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Ολοκληρωμένη συμμετοχή αναλογεί σε 5 μονάδες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD units). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Ειδικότερα, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Επίσης, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ. Τα μέλη των οργανισμών που στηρίζουν το συνέδριο δικαιούνται 15% έκπτωση.

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group

Υποστηρικτές: Association of Chartered Certified Accountants, Chartered Governance Institute UK & Ireland, International Compliance Association, International Compliance Association, International Compliance Professionals Association, Institute of Business Ethics, Institute of Chartered Accountants in England and Wales,  International Lawyers Network, Society of Corporate Compliance and Ethics

Με τη Στήριξη: Association of Certified Fraud Examiners – Cyprus Chapter, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Integrity Forum, Cyprus Investment Funds Association, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Cyprus Institute of Internal Auditors, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter

Media Partners: ICLG.com, Savvy Investor

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου