B. Iacovou: Διατηρώντας την αξία της επένδυσης για cybersecurity

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί υψίστης σημασίας για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους ανέφερε ο Barry Iacovou, Partner της BDO, υπογραμμίζοντας πως η προστασία προσωπικών δεδομένων και η ασφάλεια δεδομένων των επιχειρήσεων θα πρέπει να φιγουράρει ψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Μιλώντας στο Information Security & Data Privacy Conference που διοργάνωσε η BDO, ο κ. Iacovou σημείωσε πως η τεχνολογία παρέχει ευκολίες και ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ απέδειξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ότι μπορούσε να συμβάλει στο business continuity καθώς οι εργαζόμενοι, παρά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι.

Ωστόσο, η τεχνολογία αποτέλεσε και το εργαλείο για αρκετούς επιτήδειους για θέματα παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά την πανδημία, ενώ αξιοποιήθηκε για τα κενά ασφαλείας των επιχειρήσεων για να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις.

Σημείωσε πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κυβερνοαπειλές και οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να καταστούν επιζήμιες για τη λειτουργία τους, ενώ μπορούν να τους οδηγήσουν στην καταστροφή.

Παράλληλα, ο κ. Iacovou υπογράμμισε πως οι διοικήσεις των επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι ενήμεροι και θα πρέπει να αντιληφθούν για το πώς οι κυβερνοεπιθέσεις και κυβερνοαπειλές μπορούν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων τους.

Τόνισε πως δεν αρκεί να επενδύουν οι επιχειρήσεις σε θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουν την αξία της επένδυσής τους μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης των εργαζομένων, γνωρίζοντας τα πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Με την συνεχή εκπαίδευση καλλιεργείται κουλτούρα ασφάλειας σε όλη την επιχείρηση.

Δεν υπάρχει χρόνο εφησυχασμού, ανέφερε για να τονίσει πως η BDO διαθέτει την εξειδίκευση για κάλυψη των αναγκών όλων των επιχειρήσεων, μειώνοντας τον κίνδυνο από κυβερνοεπιθέσεις.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα