Fast-Track Activation Mechanism αρωγός για επενδύσεις σε ακίνητα

InBusinessNews  15/09/2021 10:09
Fast-Track Activation Mechanism αρωγός για επενδύσεις σε ακίνητα

Fast-Track Activation Mechanism αρωγός για επενδύσεις σε ακίνητα

InBusinessNews  15/09/2021 10:09

Νέο πλαίσιο για διευκόλυνση ξένων επιχειρήσεων στην Κύπρο με την επωνυμία «Μηχανισμός Ταχείας Δραστηριοποίησης» τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο προσελκύοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον ξένων επιχειρήσεων για εγκατάσταση και δραστηριοποίηση στην Κύπρο. Ο εν λόγω Μηχανισμός, σε συνδυασμό με την τροποποιημένη Πολιτική Έκδοσης Αδειών Διαμονής και Απασχόλησης για επιχειρήσεις που εφαρμόζει το Υπουργείο Εσωτερικών για εταιρείες που εμπίπτουν στον Μηχανισμό, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για κάθοδο επιχειρηματικής έδρας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Μηχανισμός στοχεύει στην ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση αιτημάτων τα οποία λαμβάνονται από υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, για εγκατάσταση στην Κύπρο και οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν:

 • Σύσταση επιχείρησης από ένα και μόνο σημείο για εγγραφή εταιρείας, έγκριση ονόματος, εγγραφή στο μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μητρώο εργοδότη και μητρώο ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος.
 • Στην παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης για εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών λειτουργίας της επιχείρησης.
 • Στη διευκόλυνση έκδοσης αδειών παραμονής και απασχόλησης ατόμων από τρίτες χώρες, τα οποία θα εργοδοτούνται από τις εταιρείες που θα εντάσσονται στον Μηχανισμό.

Με βάση τους κανονισμούς, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για σύσταση εταιρειών στην Κύπρο που κάνουν χρήση του «Μηχανισμού Ταχείας Δραστηριοποίησης», ολοκληρώνονται εντός 7 εργάσιμων ημερών από την ημέρα ένταξης της εταιρείας στον Μηχανισμό.

Για να ενταχθούν στον «Μηχανισμό Ταχείας Δραστηριοποίησης» οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να πληρούν ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και οι επενδύσεις τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη. Τα κριτήρια, μεταξύ άλλων, απαιτούν φυσική παρουσία στην Κύπρο με τη λειτουργία ανεξάρτητων γραφείων, ελάχιστο κύκλο εργασιών €500.000 ανά έτος για τα 3 από τα τελευταία 5 έτη για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και πενταετές επιχειρηματικό πλάνο για τις νέες επιχειρήσεις.

Μηχανισμός και Ακίνητα

Στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Γης, ο Σάββας Σαββίδης, Δικηγόρος-Συνέταιρος της Michael Kyprianou & Co LLC, θα μιλήσει για το πώς ο «Μηχανισμός Ταχείας Δραστηριοποίησης» είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις εταιρείες ανάπτυξης γης και μπορεί να σταθεί ως αρωγός στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον υφιστάμενων αλλά και νέων επενδυτών.

Ο Σάββας Σαββίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο LLM σε ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι εγγεγραμμένος εξωτερικός Λέκτορας του Κολλεγίου Holborn στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στην επίλυση διαφορών, το δίκαιο ιδιοκτησίας, το εταιρικό δίκαιο, τη μετανάστευση, ενώ οι πελάτες του προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου. Πολύ συχνά επαινείται από γνωστούς διεθνείς και αναγνωρισμένους νομικούς καταλόγους όπως, The Legal 500, Who’s Who Legal και Chambers. Ο κύριος Σαββίδης εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά και την Κύπρο στο Multilaw, αφού η ΜΚ είναι η μόνη δικηγορική εταιρεία που επιλέχθηκε να ενταχθεί σε αυτό το μεγάλο παγκόσμιο νομικό δίκτυο. Επιπλέον, έχει μπει 4 φορές, στη λίστα του City Wealth ως κορυφαίος δικηγόρος στην Κύπρο. Το 2019 παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας το Ειδικό Βραβείο Εξαγωγών στην κατηγορία Εξαγωγών Υπηρεσιών για Νομικές Υπηρεσίες, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Το Συνέδριο Ανάπτυξης Γης διοργανώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia και συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες ετήσιες διοργανώσεις, προσελκύοντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως και επαγγελματίες του κλάδου, για να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις της αγοράς, να αναλύσουν ζητήματα που απασχολούν τους παρεμφερείς κλάδους και να διερευνήσουν αναδυόμενες ευκαιρίες.

Πρόκειται για την παραδοσιακά μεγαλύτερη σύναξη επαγγελματιών από τους κλάδους  Ανάπτυξης Γης και Ακινήτων της Κύπρου, με στόχο να τους πληροφορήσει έγκαιρα κι  έγκυρα για τις εκτιμήσεις και προβλέψεις των επόμενων ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο απευθύνεται προς επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα, ανώτερα στελέχη από:

 • Εταιρείες ανάπτυξης γης
 • Εκτιμητές Ακινήτων
 • Κτηματομεσιτικά γραφεία
 • Εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες
 • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
 • Δικηγορικά γραφεία
 • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
 • Επενδυτές
 • Σχετικοί κυβερνητικοί φορείς και ρυθμιστικές αρχές

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ .

Τα μέλη τον οργανισμών που στηρίζουν το Συνέδριο, δικαιούνται 10% έκπτωση.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: Century21, KPMG Limited, Muskita Aluminium Industries

Legal Partner: Michael Kyprianou & Co LLC

Powered by: Invest Cyprus

Υποστηρικτής: Blackbook

Με τη Στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου και RICS (Royal Institute of Charter Surveyors).

Conference Experience Sponsor: Conferience

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

*Το συνέδριο θα διεξαχθεί διά φυσικής παρουσίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με την εξέλιξη του COVID-19. Μετά και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η συμμετοχή σε συνέδριο διά φυσικής παρουσίας προϋποθέτει την προσκόμιση SafePass: 1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, τουλάχιστον να έγινε η πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες (κάρτα εμβολιασμού), ή 2) αποδεικτικό ότι το άτομο έχει νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες (sms αποδέσμευσης ή ανάρρωσης που στάλθηκε από Υπουργείο Υγείας), ή 3) πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ώρες πριν το συνέδριο. Παρακαλούμε όπως έχετε στην κατοχή σας σχετικό SafePass, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, για έλεγχο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας