Σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης έργων για αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση

InBusinessNews  14/09/2021 10:15
Σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης έργων για αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση

Σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης έργων για αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση

InBusinessNews  14/09/2021 10:15

Με στόχο την εισαγωγή της Διαχείρισης Έργων ως σύγχρονης και αποτελεσματικής μεθόδου εργασίας στον δημόσιο τομέα, η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9:30 π.μ. -12:30 μ.μ.,  Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση Έργων στο Δημόσιο Τομέα – Σύγχρονες Τάσεις, Προοπτικές και Προκλήσεις».

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν οι Υπουργός Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Στα πλαίσια της ημερίδας, η οποία απευθύνεται σε πολιτικούς προϊστάμενους, διευθυντικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης και κρατικούς αξιωματούχους, θα αναλυθούν θέματα όπως τα οφέλη, οι προοπτικές, οι σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις που αφορούν στην εφαρμογή διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων διαχείρισης έργων στο δημόσιο τομέα. Έμφαση θα δοθεί στο πρότυπο που ανέπτυξε το Project Management Institute, δηλαδή το Project Management Professional (PMP) και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Η εκπαίδευση λειτουργών της δημόσιας διοίκησης στη Διαχείριση Έργων, που θα πραγματοποιήσει η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης το επόμενο διάστημα, αποτελεί όντως ένα καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο αναμένεται να αλλάξει την κουλτούρα στον δημόσιο τομέα και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο εργασίας, ο οποίος υπερβαίνει τις παραδοσιακές δομές των δημόσιων οργανισμών και ενσωματώνει σύγχρονες τάσεις στη δημόσια διοίκηση.

Μέσω της μεθόδου αυτής επιτυγχάνεται η βελτίωση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων αφενός και αφετέρου των προσφερόμενων υπηρεσιών, και κυρίως, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα, εξασφαλίζεται ορθολογιστικός έλεγχος των κατανεμημένων πόρων, διαφάνεια, λογοδοσία, συνέπεια και, γενικότερα, καλύτερη διακυβέρνηση.  

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Πληροφορίες για την ημερίδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.  

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.  

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης – Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Υπουργείο Οικονομικών

Σε συνεργασία: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ανάδοχος Κοινοπραξία: ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε.

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χρηματοδότηση: Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογή Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας