Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τα ESG καθορίζουν το success των Business Leaders

Οι επενδυτές αξιολογούν όλο και περισσότερο τα ESG κριτήρια, καθώς εμφανίζουν την επιθυμία να μεγιστοποιούν την αξία των μετοχών τους, συνδράμοντας, ταυτόχρονα, στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οι εταιρείες, από την άλλη πλευρά, µέσω των ESG Ratings (Εnvironmental - Social - Governance) μπορούν να ενισχύσουν την αξιολόγησή τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό προφίλ, που θα τους εξασφαλίσει ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και επενδυτικά κεφάλαια. Αντίστοιχα, οι µη εισηγμένες βελτιώνουν το κύρος τους προς τις τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς από τους οποίους θα μπορούσαν να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση.

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Καμπανέλας: Οι ευκαιρίες για ανάπτυξη έρχονται από το εξωτερικό

Σε διαβούλευση μεγάλο οικιστικό έργο με πύργους στη Λεμεσό 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Κεντρική Τράπεζα έχουν υιοθετήσει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, διαμορφώνοντας μια νέα αντίληψη σχετικά με το ρόλο των εταιρειών. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προβαίνουν στη μέτρηση, τη δημοσιοποίηση και τη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πλαίσιο Βιώσιμης Χρηματοδότησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης υποστηρίζει τη χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους, με κριτήρια τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την αντιμετώπιση  της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται  ένας  κοινός κώδικα επικοινωνίας και αξιολόγησης μέσω κριτηρίων ESG.

Όλα λοιπόν, δείχνουν ότι για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αποτελεί σημαντική μελλοντική πρόκληση, ο τρόπος ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG στη στρατηγική τους, με στόχο αυτό να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πλαίσιο της μετάβασης και της συμμετοχής τους στο νέο παραγωγικό μοντέλο.

Σύμφωνα και με τον Κάρολο Δαρβίνο «Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές».

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου πρωταγωνιστεί και έχει ήδη διανύσει σημαντική απόσταση στο πλαίσιο του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση) με βαθμολογία «Α» από την MSCI που αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το ESG.  Παράλληλα, εδώ και μερικά χρόνια η Τράπεζα Κύπρου επικεντρώνεται στη δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου μέσω μακροχρόνιων συνεργασιών και δομημένης συνεργασίας με άλλους οργανισμούς —συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, πελατών, ΜΚΟ και του κράτους, ενώ εφαρμόζει τις ίδιες αξίες στις επενδύσεις και τα προϊόντα —διαθέτοντας "πράσινα" δάνεια και επενδύοντας σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που υποστηρίζουν τις αξίες του ESG.

Βιώσιμες και ESG πολιτικές

7 κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες της Κύπρου συζητούν, ενώπιον του 5ου Business Leaders’ Summit που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου, τις πολιτικές, πρακτικές και στρατηγικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκπροσωπούν, βάσει των κριτηρίων ESG, ενώ μέσα από την εμπειρία τους θα αναδείξουν τον αντίκτυπο που οι ίδιοι θεωρούν ότι είχαν οι πρακτικές ESG που εφάρμοσαν.

Το 5ο Business Leaders’ Summit πραγματοποιείται στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και αναμένεται να συγκεντρώνει τους CEOs των μεγάλων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας και τους μεγαλύτερους ηγέτες και διακεκριμένους επαγγελματίες που διαπρέπουν στην χώρα για να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν σε πρακτικό αλλά και σε στρατηγικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Τράπεζα Κύπρου

Συντονιστής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου