5th Business Leaders Summit: Το ESG στο επίκεντρο των επιχειρήσεων

Στο σύγχρονο επιχειρείν, η ενσωμάτωση κριτηρίων ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση) συμβάλλει στην επίτευξη διαχρονικής μακροχρόνιας απόδοσης και αξίας για τις επιχειρήσεις. Η βιωσιμότητα εκτιμάται ότι θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή το 5ο Business Leaders Summit που διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου, δύο ανώτατα στελέχη του οργανισμού μίλησαν στο InBusiness TV. Ο Μιχάλης Αθανασίου, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αγορών, Μεγάλων και Διεθνών Επιχειρήσεων και ο Ξένιος Κονομής, Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη σημασία του τρίπτυχου ESG και της εταιρικής βιωσιμότητας στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα Κύπρου εφαρμόζει τις αρχές ESG, καθώς και στην ατζέντα του προσεχούς συνεδρίου.

Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις καλούνται να εντοπίζουν και να ιεραρχούν τα θέματα ESG, τόσο για την ουσιαστική λειτουργία τους όσο και για να είναι σε θέση να εξηγήσουν στην κοινωνία και σε επενδυτές τον τρόπο με τον οποίο τα θέματα αυτά επηρεάζουν την εταιρική τους επίδοση.

Ταυτόχρονα, την εφαρμογή των αρχών ESG από την Τράπεζα Κύπρου ανέλυσε ο κ. Κονομής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η προσπάθεια, ήτοι την Πολιτική Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την Περιβαλλοντική και Κοινωνική Πολιτική και την Πράσινη Πολιτική Δανεισμού.

Στην Τράπεζα έχει επίσης συσταθεί Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Committee), υπό την προεδρία του CEO του οργανισμού, με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής ESG και την εποπτεία της εφαρμογής της.

Το φετινό συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα βιωσιμότητας και ESG, μέσω της παρουσίασης των τρόπων ενσωμάτωσης των αρχών αυτών στις επιχειρήσεις, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από διεθνείς φορείς για το θέμα και θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας με ντόπιους επιχειρηματίες. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00, στο Hilton Nicosia.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands