Ομαλή η έναρξη των μαθημάτων στο ΤΕΠΑΚ

Ομαλά και χωρίς σοβαρά προβλήματα κύλισε η σημερινή πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο του φθινοπωρινού ακαδημαϊκού εξαμήνου 2021-2022 και της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου ημερομηνίας 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, όσοι φοιτητές κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τη νόσο COVID-19  θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία για αυτό το εξάμηνο, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και τη διασφάλιση της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στον μέγιστο δυνατόν βαθμό.

Σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ανάμεσα στους στόχους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής εκπαιδευτικών, ερευνητικών και άλλων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών τόσο στους φοιτητές του όσο και γενικότερα στην κοινωνία εν μέσω πανδημίας, στο μέτρο του δυνατού».

 

 

«Με το χαμηλό ποσοστό ανοσίας ανάμεσα στο φοιτητικό πληθυσμό και λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει η λειτουργία ενός Πανεπιστημίου με διάσπαρτα κτήρια γραφείων, αιθουσών, εργαστηρίων και άλλων υποδομών στο κέντρο της Λεμεσού, η σχεδιαζόμενη επανεκκίνηση του Πανεπιστημίου πρέπει να βασιστεί σε μέτρα που να είναι πρακτικά εφαρμόσιμα», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, πως το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στη βάση της απόφασης της Συγκλήτου  «δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για όσους θα επιστρέψουν στους χώρους του Πανεπιστημίου, δεν συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων και προστατεύει το σύστημα υγείας και γενικότερα τη δημόσια υγεία, στοχεύοντας, προσθέτει, «στην επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου μας με φυσική παρουσία, στη διασφάλιση πως όλοι ανεξαίρετα οι φοιτητές μετέχουν της μαθησιακής διαδικασίας σε συνθήκες ασφάλειας για όλους και παράλληλα στη συμβολή στη γενικότερη προστασία της δημόσιας υγείας του τόπου».

 

 

Το πρωτόκολλο επεξηγήθηκε πρόσφατα στο ακαδημαϊκό και διδακτικό προσωπικό και στους φοιτητές από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (ΥΣΦΕ) στο πλαίσιο τηλεδιασκέψεων.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς όλα τα διοικητικά και ακαδημαϊκά στελέχη του πανεπιστημίου μας για τη συνεισφορά τους, ώστε το Πανεπιστήμιο μας να είναι έτοιμο για τη σημερινή έναρξη του εξαμήνου. Κάποιοι από αυτούς εργάστηκαν ασταμάτητα σε αυτή την προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για να είναι όλα έτοιμα. Ευχαριστώ θερμά, παρόλες τις όποιες ανησυχίες της ηγεσίας τους με πτυχές του πρωτοκόλλου και τους φοιτητές μας που με ωριμότητα και αγάπη προς το Πανεπιστήμιο μας συνεισφέρουν συνεχώς με ιδέες, εισηγήσεις και με τη διάχυση της πληροφορίας στους συμφοιτητές τους. Η επικοινωνία μου με τη φοιτητική ηγεσία θα είναι συνεχής», αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ στο μήνυμα του.

Προτρέπει για άλλη μια φορά τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, υπό το πρίσμα και της απόφασης της Συγκλήτου, να προχωρήσουν μαζικά σε εμβολιασμό αξιοποιώντας και το walk in εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο.  Για δήλωση ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ.

«Τα περασμένα εξάμηνα αποδείξαμε ότι με συνεργασία, αλληλοκατανόηση και προγραμματισμό μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Οδεύουμε προς ένα δύσκολο εξάμηνο είμαι σίγουρος όμως με την ίδια υπευθυνότητα από όλους θα τα καταφέρουμε ξανά», καταλήγει στο μήνυμά του ο Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά