Διεθνής Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus (video)

InBusinessNews  03/09/2021 10:37
Διεθνής Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus (video)

Διεθνής Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus (video)

InBusinessNews  03/09/2021 10:37

Φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον πρώτο Διαγωνισμό Εφαρμογών για Έξυπνη Πραγματικότητα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «International Conference on Intelligent Reality». Το συνέδριο διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) και στόχος του ήταν η προώθηση του οράματος ευφυούς πραγματικότητας με την χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus συμμετείχε στον διαγωνισμό με δύο ομάδες.

Μιλώντας στο InBusiness TV, ο Δρ Λούης Νησιώτης, Λέκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου, τόνισε τη σημαντικότητα του διαγωνισμού λέγοντας ότι: «Ο διαγωνισμός παρείχε την ευκαιρία σε φιλόδοξες ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, να αναπτύξουν πρωτότυπες εφαρμογές και να συναγωνιστούν μεταξύ τους, με γνώμονα την καινοτομία, την πρωτοτυπία και τις δυνατότητες εφαρμογών τους στον τομέα της έξυπνης πραγματικότητας».  

Παράλληλα, οι βραβευθέντες φοιτητές αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες για το project τους «Μουσείο», το οποίο τους χάρισε τη δεύτερη θέση. Ο Αιμίλιος Χατζηλιασή, φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής περιέγραψε το σκεπτικό δημιουργίας του project, λέγοντας ότι: «Έχουμε κάνει ένα μουσείο σε μορφή παιχνιδιού που τρέχει σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και περιλαμβάνει πολλαπλούς έξυπνους πράκτορες, οι οποίοι χρησιμοποιούν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης».

Ο Φλωρής Αλεξάνδρου, φοιτητής στο ίδιο τμήμα, συμπλήρωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν μοντέρνες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης όπως «η μηχανική μάθησης για τη δημιουργία ομιλητικών πρακτόρων, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν οποιαδήποτε βοήθεια μέσω της συζήτησης».

Εξάλλου, την ενθάρρυνση παρόμοιων πρωτοβουλιών εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus ανέδειξε ο Δρ Λούης Νησιώτης, τονίζοντας ότι το πανεπιστήμιο προετοιμάζει τους φοιτητές για να γίνουν μελλοντικοί ηγέτες,ικανοί και ηθικοί επαγγελματίες, με την ικανότητα να εργάζονται σε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και να συμβάλλουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά στην επιστημονική κοινότητα και στη βιομηχανία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας