Μετασχηματίζεται ο ρόλος του Οικονομικού Διευθυντή

Η αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία που άλλοτε παραμένει σε υψηλά και άλλοτε σε χαμηλά επίπεδα, εξακολουθεί να αποτελεί μοχλό πίεσης στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, ο ρόλος του Οικονομικού Διευθυντή (CFO) διευρύνεται πέρα από τη λογική του θεματοφύλακα των οικονομικών μιας επιχείρησης σε δημιουργό επιχειρηματικής αξίας και καταλύτη ψηφιακής στρατηγικής.

Πέρα από την πανδημία, άλλες εξωτερικές προκλήσεις, όπως η ψηφιοποίηση, η δυναμική της αγοράς και οι ταχέως εξελισσόμενες προσδοκίες των καταναλωτών έχουν ωθήσει τους CFOs να διευρύνουν και να μετασχηματίσουν το ρόλο τους. Οι CFOs καλούνται πλέον να διασφαλίσουν ότι η επιχείρησή τους διαμοιράζει και μειώνει τον κίνδυνο με κατάλληλο τρόπο, απαντώντας σε θέματα αναφορικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG), αλλά και σε θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα, οι CFOs, ολοένα και περισσότερο, επικεντρώνονται στη συλλογή και ερμηνεία δεδομένων για βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις και στην στρατηγική πέρα από τα όρια της χρηματοοικονομικής διεύθυνσης. Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, απόρροια της πανδημίας, οι σύγχρονοι CFOs καλούνται να υλοποιούν τις στρατηγικές της επιχείρησης με ταχύτητα προκειμένου να δημιουργούν αξία και να εξασφαλίζουν την επιτυχία σε όλο το εύρος της επιχείρησης.

Management Forum & Awards
H
 EY παρουσιάζει το «17th CFO Management Forum & Awards», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 στις 3.30μ.μ. Το Συνέδριο που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως ετήσιος θεσμός για τους οικονομικούς διευθυντές και τους διευθυντές λογιστηρίου στην Κύπρο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές. Πόσο σημαντικός ήταν, λοιπόν, ο ρόλος του οικονομικού διευθυντή  εν μέσω πανδημίας για τη σωστή αντιμετώπιση της κρίσης και ποια είναι η επόμενη μέρα; 

Το Φόρουμ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον οικονομικών διευθυντών και άλλων βασικών παραγόντων απ’ όλες τις μεγάλες εταιρείες με έδρα ή χώρα δραστηριοποίησής τους την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα διεξαχθούν τα «5α Cyprus CFO Awards», τελετή που σκοπό έχει τη βράβευση σημαντικών CFOs για τη συνεισφορά τους ή τα επιτεύγματά τους στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του φετινού συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι χωρίς κόστος, ωστόσο, η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη. Για online εγγραφές, πατήστε εδώ.

Το Φόρουμ απευθύνεται προς: Finance directors, οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και κλάδων, διευθυντές και στελέχη λογιστηρίου όλων των μεγεθών και κλάδων, CEOs και μέλη διοικητικών συμβουλευτικών επιχειρήσεων, στελέχη Accounting, Audit και Tax firms, σύμβουλους επιχειρήσεων και στελέχη τραπεζών.

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: EY

Χορηγός: SAP  

Με τη στήριξη: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»