Το Α της Κανονιστικής Συμμόρφωσης

Ευρύ φάσμα προκλήσεων λειτουργίας, διακυβέρνησης και υποβολής εκθέσεων αντιμετωπίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα καλούνται να διαχειριστούν πολύπλοκες νομικές απαιτήσεις. Η διατήρηση της συμμόρφωσης με τη νομική οντότητα απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και διαχείριση των τοπικών διατυπώσεων μέσα σε ένα λαβύρινθο κανόνων δικαιοδοσίας. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικό κίνδυνο και κίνδυνο φήμης, και ευθύνη διευθυντή και αξιωματικού, για να μην αναφέρουμε κυρώσεις και πρόστιμα.

Η πανδημία COVID-19 έχει προσθέσει επιπλέον άγχος σε εκείνες τις νομικές ομάδες και τις ομάδες συμμόρφωσης που είναι επιφορτισμένες με τη συμμόρφωση με τη νομική οντότητα και έχει επηρεάσει σημαντικά το τοπίο συμμόρφωσης και διακυβέρνησης. Το κλείσιμο γραφείων που σχετίζεται με το COVID-19 και η εξ αποστάσεως εργασία, ανάγκασε τις ρυθμιστικές αρχές να αναβάλουν τις προθεσμίες κατάθεσης και να χαλαρώσουν τις τοπικές απαιτήσεις εκτέλεσης.

Λογιστές και Συμμόρφωση

Ποιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει το λογιστικό επάγγελμα και πώς μπορεί να υποστηρίξει τη συμμόρφωση και τις κατάλληλες μορφές συμπεριφορών στις επιχειρήσεις; Η κανονιστική συμμόρφωση συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη εταιρικής επιτυχίας, ιδίως όταν εφαρμόζεται αναλογικά, αποτελεσματικά και έγκαιρα.

Ο Robert Hodgkinson, Senior Strategic Adviser του ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) αναμένεται να αναλύσει ενώπιον του International Compliance Forum τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η εταιρική κουλτούρα ώστε οι άνθρωποι να παραμένουν ενήμεροι για τους στόχους πίσω από την κανονιστική συμμόρφωση.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Ολοκληρωμένη συμμετοχή αναλογεί σε 5 μονάδες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD units). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Ειδικότερα, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Επίσης, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ. Τα μέλη των οργανισμών που στηρίζουν το συνέδριο δικαιούνται 15% έκπτωση.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

 

Πότε: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 | 09:00 EEST

Που: ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park), στη Λευκωσία

 

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group

Conference Experience Sponsor: Conferience

Υποστηρικτές: Association of Chartered Certified Accountants, Chartered Governance Institute UK & Ireland, International Compliance Association, International Compliance Professionals Association, Institute of Business Ethics, Institute of Chartered Accountants in England and Wales,  International Lawyers Network, Society of Corporate Compliance and Ethics

Με τη Στήριξη: Association of Certified Fraud Examiners – Cyprus Chapter, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Integrity Forum, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter

Media Partner: Savvy Investor

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»