Σπουδές με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία»

Δελτίο Τύπου  01/09/2021 10:34
Σπουδές με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία»

Σπουδές με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία»

Δελτίο Τύπου  01/09/2021 10:34

Το Τμήμα Υδρογονανθράκων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε την παραχώρηση υποτροφιών για σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες.   Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση εισδοχής στα σχετικά προγράμματα που προσφέρει.

Οι υποτροφίες αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών. Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €15,000 ανά έτος, το οποίο θα καλύπτει τα δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Όσον αφορά τα υπόλοιπα έτη σπουδών του υποψήφιου υπότροφου, αυτά θα καλύπτονται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας νοουμένου ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και με βάση τη σειρά κατάταξης που έχει ήδη εξασφαλίσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ο υποψήφιος.

Η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενεργειακής βιομηχανίας.  Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί το μόνο ακαδημαϊκό – ερευνητικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης που προσφέρει τέτοιο αντικείμενο σπουδών.  Το Μεταπτυχιακό στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι αξιολογημένο και αναγνωρισμένο από το Institution of Occupational Safety and Health (IOSH) και οι απόφοιτοί του κατατάσσονται στην βαθμίδα GradIOSH δηλαδή ένα βήμα πριν να γίνει πλήρες μέλος.  Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις έγκρισης από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο/η απόφοιτος/η του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία μπορεί να εργοδοτηθεί άμεσα ως Λειτουργός Ασφάλειας και Υγείας (κατόπιν έγκρισης  από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας) όπως επίσης μπορεί να παρακαθίσει στις εξετάσεις για την έγκριση ως ΕΞΥΠΠ. Απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού έχουν ακολουθήσει ερευνητική καριέρα και στην εκπόνηση Διδακτορικού στο αντίστοιχο Διδακτορικό πρόγραμμα στην Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία.  Αρκετοί Διδακτορικοί Φοιτητές και Διδάκτορες του Προγράμματος εργοδοτούνται από το CERIDES – Excellence in Innovation and Technology

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση εισδοχής μέχρι 17 Σεπτεμβρίου 2021. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει ορίσει ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων (η οποία πρέπει να συνοδεύεται από την βεβαίωση εξασφάλισης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 22713000 ή στο info@euc.ac.cy . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σχολές και τα Προγράμματα Σπουδών https://euc.ac.cy/

Για τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ΕΔΩ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας