Ακίνητα: Αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Μόνιμης Παραμονής

InBusinessNews  31/08/2021 09:39
Ακίνητα: Αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Μόνιμης Παραμονής

Ακίνητα: Αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Μόνιμης Παραμονής

InBusinessNews  31/08/2021 09:39

Η κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος σε συνδυασμό με τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, οδηγούν τους εμπλεκόμενους φορείς να δημιουργήσουν νέες συνθήκες προσέλευσης επενδυτικών ευκαιριών στην Κύπρο, δίδοντας έμφαση στην ανάγκη για άμεση αναθεώρηση των τρεχόντων προγραμμάτων και λήψης μέτρων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για συνέχιση της προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην Κύπρο, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών, απέστειλαν πριν από μερικούς μήνες κοινό σημείωμα στους Υπουργούς Εξωτερικών και Εξωτερικών  με εισηγήσεις για τη βελτίωση του Προγράμματος Μόνιμης Παραμονής (PRP) στην Κύπρο.

Οι εισηγήσεις στηρίζονται στην ταχύτητα, ευκολία αλλά και την ελκυστικότητα των προνοιών του Προγράμματος, που θα μπορούσαν να το καταστήσουν πιο λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά και την κατάργηση του ΚΕΠ.

Ελκυστικό και ανταγωνιστικό PRP
Πώς η Κύπρος μπορεί να βελτιώσει και να καταστήσει πιο ανταγωνιστικό το Permanent Residence Programme της; Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ενώπιον του 15ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Γης καταθέτουν τις εισηγήσεις για το πώς μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο το Πρόγραμμα Μόνιμης Παραμονής στην Κύπρο, ούτως ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές, σε σύγκριση με άλλα PRP άλλων χωρών οι:

 • Μιχάλης Δ. Ζαβός, Εκτελεστικός Διευθυντής, Όμιλος Δ. Ζαβός
 • Χάρης Κουρέας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Μαρίνα Αγίας Νάπας
 • Μάρκος Χριστοδούλου, Συνέταιρος / Υπεύθυνος Πωλήσεων, Όμιλος εταιρειών Quality

Το Συνέδριο Ανάπτυξης Γης διοργανώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park) και συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες ετήσιες διοργανώσεις, προσελκύοντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως και επαγγελματίες του κλάδου, για να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις της αγοράς, να αναλύσουν ζητήματα που απασχολούν τους παρεμφερείς κλάδους και να διερευνήσουν αναδυόμενες ευκαιρίες.

Πρόκειται για την παραδοσιακά μεγαλύτερη σύναξη επαγγελματιών από τους κλάδους  Ανάπτυξης Γης και Ακινήτων της Κύπρου, με στόχο να τους πληροφορήσει έγκαιρα κι  έγκυρα για τις εκτιμήσεις και προβλέψεις των επόμενων ετών.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική και αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο απευθύνεται προς επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα, ανώτερα στελέχη από:

 • Εταιρείες ανάπτυξης γης
 • Εκτιμητές Ακινήτων
 • Κτηματομεσιτικά γραφεία
 • Εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες
 • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
 • Δικηγορικά γραφεία
 • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
 • Επενδυτές
 • Σχετικοί κυβερνητικοί φορείς και ρυθμιστικές αρχές

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Τα μέλη τον οργανισμών που στηρίζουν το Συνέδριο, δικαιούνται 10% έκπτωση.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: Century21, KPMG Limited, Muskita Aluminium Industries,

Με τη Στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου και RICS (Royal Institute of Charter Surveyors).

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

*Το συνέδριο θα διεξαχθεί διά φυσικής παρουσίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με την εξέλιξη του COVID-19. Μετά και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η συμμετοχή σε συνέδριο διά φυσικής παρουσίας προϋποθέτει την προσκόμιση SafePass: 1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, τουλάχιστον να έγινε η πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες (κάρτα εμβολιασμού), ή 2) αποδεικτικό ότι το άτομο έχει νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες (sms αποδέσμευσης ή ανάρρωσης που στάλθηκε από Υπουργείο Υγείας), ή 3) πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ώρες πριν το συνέδριο. Παρακαλούμε όπως έχετε στην κατοχή σας σχετικό SafePass, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, για έλεγχο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας