10 χρόνια επιτυχούς στρατηγικής συνεργασίας CIM-UWL

InBusinessNews  30/08/2021 13:10
10 χρόνια επιτυχούς στρατηγικής συνεργασίας CIM-UWL

10 χρόνια επιτυχούς στρατηγικής συνεργασίας CIM-UWL

InBusinessNews  30/08/2021 13:10

Στρατηγική συνεργασία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια, σηματοδοτώντας την μακροβιότερη συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Βρετανικού Πανεπιστημίου. Ο λόγος για την συνεργασία μεταξύ του Cyprus Institute of Marketing και του University of West London. Με αφορμή τα 10χρόνα στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 διοργανώνεται networking/cocktail event στην οικία του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Λευκωσία.

Το University of West London είναι το Νο1 Βρετανικό Πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, ανακηρύχθηκε ως 34ο Πανεπιστήμιο στην Βρετανία από τον εγνωσμένου κύρους θεσμό «Guardian University Guide 2021», ενώ σε σχέση με το 2020 ανέβηκε 23 θέσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα την σημαντική ανάπτυξη του. Επίσης ανακηρύχθηκε ως το «1ο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία όσο αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών του με βάση το National Student Survey 2020.» Παράλληλα, το Claude Littner Business School του University of West London βραβεύτηκε ως “Best Business School 2019” από τα Times Higher Education Awards. Το University of West London ιδρύθηκε το 1860. Με πέραν των 25.000 φοιτητών κατατάσσεται στα πιο αναπτυσσόμενα και δυναμικά Πανεπιστήμια της Βρετανίας.

Οι αξίες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια το CIM το έχουν καταστήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρου, με την συνεργασία των δύο ιδρυμάτων να βασίζεται στη συνεχής καινοτομία που βρίσκεται στο DΝΑ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον CEO του CIM, Γιάγκο Χατζηγιάννη η οποιαδήποτε συνεργασία χρειάζεται υπομονή και επιμονή αλλά και ταύτιση οράματος μεταξύ των δύο εταίρων. «Σαν Ίδρυμα ήμασταν τυχεροί στο να συνεργαστούμε με ένα Πανεπιστήμιο που είχε το ίδιο όραμα μαζί μας, δηλαδή την μέγιστη απόσβεση στην επένδυση προσφέροντας πτυχία με αξία στην αγορά εργασίας και για αυτό καταφέραμε να υπερπηδήσουμε τα οποιαδήποτε εμπόδια και να γιορτάζουμε σήμερα την μακροβιότερη και πιο πετυχημένη συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης και Βρετανικού Πανεπιστημίου.

Θυμάμαι όταν τον Ιανουάριο 2011 ξεκινούσαμε την προσφορά του πρώτου προγράμματος με μόλις 6 φοιτητές, τόσο τα στελέχη μας αλλά και η ηγεσία του University of West London πιστεύαμε ακράδαντα ότι ήταν η αρχή μιας πετυχημένης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Σήμερα 10 χρόνια μετά έχουν αποφοιτήσει πέραν των 500 φοιτητών από προγράμματα του University of West London και σήμερα οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ξεπερνούν τους 170».

Ποιοτική εκπαίδευση
Όλα τα προγράμματα που προσφέρονται από το CIM είναι πανεπιστημιακού επιπέδου με πλήρη αναγνώριση τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το CIM είναι το κατεξοχήν Ίδρυμα για εκπαίδευση εργαζόμενων φοιτητών εδώ και 43 χρόνια αφού όλα του τα προγράμματα προσφέρονται αποκλειστικά με βραδινά μαθήματα. Ως εκ τούτου το CIM κατανοεί καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον τις ανάγκες του εργαζόμενου φοιτητή που επιζητεί ποιοτική εκπαίδευση και απόσβεση στην επένδυση του και όχι φοιτητική ζωή.

Όλα τα προγράμματα έχουν μια πρακτική προσέγγιση, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου και για αυτό τον λόγο διατηρείται μια ισορροπία μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών όσο αφορά την διδασκαλία όλων των προγραμμάτων. Περαιτέρω το γεγονός ότι διδάσκονται όλα τα μαθήματα σε μικρές ομάδες, δίδει την ευκαιρία για διαδραστικότητα και εξαιρετική δικτύωση.

Σύμφωνα και με έρευνες, το CIM διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη εργοδοσιμότητας και επαγγελματικής ανέλιξης στην Κύπρο, άρα διασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή απόσβεση στην επένδυση εκάστου φοιτητή.

Επιπλέον το γεγονός ότι έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 20 Στρατηγικών Συνεργατών που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο, δίδει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές του CIM για πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ακόμη σημαντικό να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής στην φοιτητική πλατφόρμα, έχουν εγγραφεί πέραν των 100 επιχειρήσεων που προωθούν αποκλειστικά για τους φοιτητές και απόφοιτους του CIM, θέσεις εργασίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας