Οι Business Leaders της Κύπρου με φάρο την βιωσιμότητα και ESG

InBusinessNews  24/08/2021 08:59
Οι Business Leaders της Κύπρου με φάρο την βιωσιμότητα και ESG

Οι Business Leaders της Κύπρου με φάρο την βιωσιμότητα και ESG

InBusinessNews  24/08/2021 08:59

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και κριτήρια που θέτουν οι δείκτες ESG, ακολουθώντας έτσι τις νέες απαιτήσεις που θέτει, πλέον, η κοινωνία σχετικά με τον ρόλο τους σε κρίσιμα ζητήματα της εποχής. Οι νέες πρακτικές προϋποθέτουν την εφαρμογή των δεικτών ESG που αφορούν θέματα περιβάλλοντος (environmental), κοινωνικά (social) και εταιρικής διακυβέρνησης (governance) για την χάραξη στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία αξίας μακροπρόθεσμα και την ενίσχυση της άδειας κοινωνικής λειτουργίας των εταιρειών .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης υποστηρίζει τη χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους, με κριτήρια τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας και αξιολόγησης μέσω κριτηρίων ESG.

Όλα λοιπόν, δείχνουν ότι για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αποτελεί σημαντική μελλοντική πρόκληση, ο τρόπος ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG στη στρατηγική τους, με στόχο αυτό να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πλαίσιο της μετάβασης και της συμμετοχής τους στο νέο παραγωγικό μοντέλο.

Βιώσιμες και ESG πολιτικές στην πράξη
Κορυφαίοι επιχειρηματίες της Κύπρου συζητούν, ενώπιον του 5ου Business Leaders’ Summit που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου, την αυξανόμενη τάση για βιώσιμες και ESG πολιτικές, καθώς και το πως οι ESG πολιτικές και πρακτικές δημιουργούν θετικό αντίκτυπο και αξία στους stakeholders ενός οργανισμού, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Παραθέτουν, επίσης, τις απόψεις και εμπειρίες τους, ως προς το πλάνο για το μέλλον που αφορά το ταξίδι μεταμόρφωσης των επιχειρήσεών τους.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Αντώνης Αντωνίου, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Τσιμεντοποιία Βασιλικού
  • Χριστιάννα Διογένους, CEO, Unicars
  • Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Κύπρου
  • Δέσποινα Θεοδοσίου, Πρόεδρος, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ)
  • Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος, Πετρολίνα
  • Ανδρέας Νεοκλέους, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Cyta
  • Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Remedica


Το 5ο Business Leaders’ Summit πραγματοποιείται στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και αναμένεται να συγκεντρώνει τους CEOs των μεγάλων επιχειρήσεων απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας και τους μεγαλύτερους ηγέτες και διακεκριμένους επαγγελματίες που διαπρέπουν στην χώρα για να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν σε πρακτικό αλλά και σε στρατηγικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Τράπεζα Κύπρου
Συντονιστής: IMH

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας