Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο EU Open Data Days

Θέματα που αφορούν το ψηφιακό μέλλον της ΕΕ θα απασχολήσουν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο "EU Open Data Days" από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο EU DataViz και ο διαγωνισμός EU Datathon.

`Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, στο συνέδριο θα συζητηθούν τα θέματα δεδομένων ως η κινητήρια δύναμη για τη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων και των δυνατοτήτων της.

Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας δεδομένων για τη μετάδοση του σωστού μηνύματος και την κατανόηση περίπλοκων ζητημάτων και θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και τεχνικές για τη δημιουργία αφηγήσεων δεδομένων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στους τελικούς του EU Datathon. Οι 9 φιναλίστ θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες: A European Green Deal, Μια οικονομία που λειτουργεί για τους ανθρώπους και μια Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή.

Οι θεματικές προκλήσεις θα παρουσιαστούν από ειδική ομάδα και η εκδήλωση θα κλείσει με τελετή απονομής. Στις Ημέρες Ανοιχτών Δεδομένων της ΕΕ θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την ΕΕ και όχι μόνο, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανισμών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με ανοικτά δεδομένα και πρακτικές και τεχνικές απεικόνισης δεδομένων από παγκοσμίου φήμης ομιλητές, όπως η Nuria Oliver, ο Alberto Cairo, ο Ravi Kumar και άλλοι. Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλους.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου