Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο EU Open Data Days

InBusinessNews  20/08/2021 12:57
Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο EU Open Data Days

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο EU Open Data Days

InBusinessNews  20/08/2021 12:57

Θέματα που αφορούν το ψηφιακό μέλλον της ΕΕ θα απασχολήσουν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο "EU Open Data Days" από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο EU DataViz και ο διαγωνισμός EU Datathon.

`Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, στο συνέδριο θα συζητηθούν τα θέματα δεδομένων ως η κινητήρια δύναμη για τη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων και των δυνατοτήτων της.

Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας δεδομένων για τη μετάδοση του σωστού μηνύματος και την κατανόηση περίπλοκων ζητημάτων και θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και τεχνικές για τη δημιουργία αφηγήσεων δεδομένων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στους τελικούς του EU Datathon. Οι 9 φιναλίστ θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες: A European Green Deal, Μια οικονομία που λειτουργεί για τους ανθρώπους και μια Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή.

Οι θεματικές προκλήσεις θα παρουσιαστούν από ειδική ομάδα και η εκδήλωση θα κλείσει με τελετή απονομής. Στις Ημέρες Ανοιχτών Δεδομένων της ΕΕ θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την ΕΕ και όχι μόνο, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανισμών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με ανοικτά δεδομένα και πρακτικές και τεχνικές απεικόνισης δεδομένων από παγκοσμίου φήμης ομιλητές, όπως η Nuria Oliver, ο Alberto Cairo, ο Ravi Kumar και άλλοι. Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας