Η Διαχείριση Έργων στο Δημόσιο Τομέα – Σύγχρονες Τάσεις, Προοπτικές και Προκλήσεις

Η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για τη Διαχείριση Έργων στο Δημόσιο Τομέα – Σύγχρονες Τάσεις, Προοπτικές και Προκλήσεις, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9:30 π.μ. -12:30 μ.μ..  Ο γενικός σκοπός της Ημερίδας είναι να εισαγάγει τη Διαχείριση Έργων ως σύγχρονη και αποτελεσματική  μέθοδο εργασίας στο δημόσιο τομέα.  Ειδικότερα, δίνεται έμφαση στο πρότυπο που ανέπτυξε το Project Management Institute, δηλαδή το Project Management Professional (PMP). Το πρότυπο αυτό εμπεριέχει σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές με την υιοθέτηση των οποίων επιτυγχάνονται οι στόχοι του οργανισμού και η υλοποίηση διοικητικών αλλαγών.

Η ημερίδα σηματοδοτεί την έναρξη της σύμβασης για τη Διαχείριση Έργων, διάρκειας 22 μηνών, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωπαϊκού έργου της ΚΑΔΔ «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε αναγκαίο από την ΚΑΔΔ όπως ενδυναμωθούν οι δημόσιοι λειτουργοί σε σύγχρονα εργαλεία Διαχείρισης Έργων με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή διοικητικών αλλαγών στους οργανισμούς τους. Ανάδοχος της σύμβασης είναι η κοινοπραξία ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε. .

Η ημερίδα απευθύνεται σε:

  • Πολιτικούς προϊστάμενους και διευθυντικά στελέχη του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα
  • Κρατικούς Αξιωματούχους

Της ημερίδας θα ακολουθήσουν μαθησιακές δραστηριότητες για τη Διαχείριση Έργων που θα απευθύνονται σε λειτουργούς των οργανισμών δημόσιας διοίκησης. «Μέσα από 35 online εκπαιδευτικές ώρες οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν σε βάθος τις πλέον πρόσφατες πρακτικές στην Διαχείριση Έργων όπως αναφέρονται στον οδηγό PMBOK του Project Management Institute (PMI)». Παράλληλα, θα προσφερθεί καθοδήγηση (coaching) 270 εκπαιδευτικών ωρών σε αριθμό οργανισμών, έτσι ώστε να υποστηριχθούν τρέχοντα έργα σε οργανισμούς της δημόσιας υπηρεσίας.  Οι πιο πάνω μαθησιακές δραστηριότητες θα προσφερθούν μέσα από ηλεκτρονική σύγχρονη εκπαίδευση.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Πληροφορίες για την ημερίδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.  

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.  

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης – Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Υπουργείο Οικονομικών

Ανάδοχος Κοινοπραξία: ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε.

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χρηματοδότηση: Το έργο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογή Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»