Η MySeminars Κεντρικός Πυλώνας της Επαγγελματικής Κατάρτισης. Τι αναμένεται τα επόμενα χρόνια;

Η MySeminars βρίσκεται στο προσκήνιο της Επαγγελματικής Κατάρτισης τα τελευταία 3 χρόνια μέσω της πλατφόρμας www.myseminars.com.cy. Μέσα από τη πλατφόρμα της MySeminars η μελέτη για εντοπισμό κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, γίνεται υπόθεση μερικών κλικ. Χιλιάδες σεμινάρια κάθε εξάμηνο παρελαύνουν από τη MySeminars μαζί με εκατοντάδες άρθρα και ειδήσεις από τον κόσμο της Δια Βίου Μάθησης. Οι εκτιμήσεις της MySeminars, έχοντας μια πλήρη εικόνα της αγοράς, είναι πολύ κατατοπιστικές για το κλίμα και το μέλλον της Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Κύπρο.

Τα σημάδια που θα αφήσει πίσω της η Πανδημία, θα είναι ανεξίτηλα σε όλους τους τομείς. Δεν αποτελεί εξαίρεση φυσικά η επαγγελματική κατάρτιση.  Νέες θεματολογίες, νέες μέθοδοι εφαρμογής προγραμμάτων, νέοι τρόποι εργασίας. Αυτά που θα γίνονταν την επόμενη δεκαετία στο τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης, έχουν ήδη γίνει σε μερικούς μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 200+ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΤΗ MYSEMINARS

Κάποιοι μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις αλλαγές γρήγορα και κάποιοι κάπως πιο αργά. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι απλά επιστροφή στο …‘doing business as usual’ θα βρεθούν ενώπιον μεγάλων εκπλήξεων. Θα έχουν ίσως ακόμα ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας να προσαρμοστούν τα επόμενα 1-2 χρόνια, σίγουρα όχι περισσότερο. Αναμένεται να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια που δεν θα καταφέρουν τη πολυπόθητη αλλαγή και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Όσο αφορά τις θεματολογίες των σεμιναρίων, η Πανδημία έχει αναδείξει τα θέματα ασφάλειας και υγείας, τα θέματα επιχειρησιακής συνέχειας, τα θέματα της διαχείρισης της αλλαγής, του ψηφιακού Επιχειρείν και των ψηφιακών δεξιοτήτων στο πληθυσμό. Ακόμα αναδείχθηκε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, το θέμα του Financial Technology (Fintech) με τις ηλεκτρονικές ή ανέπαφες ή και αυτόματες πληρωμές. Οι τρόποι έκδοσης τιμολογίων, εντύπων συμμετοχής και διανομή εκπαιδευτικού υλικού έχουν αλλάξει ριζικά και σε πολύ λίγο θα αποτελούν προϋπόθεση για όλους.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ MYSEMINARS ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλη αυτή η περιπέτεια έχει αναδείξει το θέμα της εξ αποστάσεως εργασίας σε όλη τη βιομηχανία της επαγγελματικής κατάρτισης. Και πώς να δουλέψεις εξ αποστάσεως, όταν όλο το αρχείο σου είναι εκτυπωμένο και βρίσκεται σε box files στις ατελείωτες βιβλιοθήκες του γραφείου; Πώς να εφαρμόσεις τηλεργασία, όταν μέχρι σήμερα, αγωνιούσες αν ο υπάλληλος έχει αργήσει να έρθει στο γραφείο 10 λεπτά ή αν έχει κάνει ένα post στο LinkedIn, εν ώρα εργασίας. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ξεκινούν πρώτα μέσα στο μυαλό του κάθε επαγγελματία. Αν δεν τις κατανοήσει, αν δεν τις αποδεχτεί, και αν δεν αντιληφθεί την αναγκαιότητά τους, τότε η κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Θα έλεγε κάποιος ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν άμεσα, ραγδαία και ανεπιστρεπτί ξεκινώντας από την εκπαίδευση ή απλά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τους, σε οποιοδήποτε τομέα και αν ανήκουν.

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»