Κατέβασαν πάλι ρολά οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

InBusinessNews  12/08/2021 07:56
Κατέβασαν πάλι ρολά οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

Κατέβασαν πάλι ρολά οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

InBusinessNews  12/08/2021 07:56

Νέες τρικυμίες στο λιμάνι της Λεμεσού, καθώς οι εργαζόμενοι στη διαχειρίστρια εταιρεία κατέρχονται για δεύτερη μέρα σε απεργιακά μέτρα, προφασιζόμενοι απόφαση της εργοδοτικής πλευράς να βγάλει σε πλεονάζον τέσσερις εργάτες.

Η νέα απεργία πραγματοποιείται μόλις μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης ανάμεσα στη διαχειρίστρια εταιρεία και τις συντεχνίες, και αφού προηγουμένως οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει ξανά σε στάση εργασίας. 

Αυτή τη φορά, οι εργαζόμενοι επικαλούνται απόφαση της εταιρείας να απολύσει ως πλεονάζον προσωπικό τέσσερα πρόσωπα, μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κίνηση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντεχνιών, την οποία χαρακτηρίζουν ως «πράξη εκδίκησης» για την απεργία της περασμένης βδομάδας. 

Η νέα απεργία αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού της πόλης, καθώς έχει ήδη σταματήσει το ξεφόρτωμα εμπορικού πλοίου, που βρισκόταν σε εξέλιξη και που μεταφέρει οικοδομικό σίδηρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Χθες Τετάρτη, είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στο τερματικό γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, αφού από την απεργία των εργαζομένων επηρεάστηκαν πλοία, μεταξύ αυτών και πλοίο που μετέφερε έξι άλογα, τα οποία επέστρεψαν από διεθνή αγώνα.

Τελικά, μετά από παρεμβάσεις, οι απεργοί αποδέχθηκαν να εκφορτώσουν τα έξι άλογα, για να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η απεργία δεν επηρεάζει το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate, το οποίο λειτουργεί κανονικά.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας