Επιδιώκεται η φοίτηση με φυσική παρουσία στα πανεπιστήμια

InBusinessNews  09/08/2021 18:30
Επιδιώκεται η φοίτηση με φυσική παρουσία στα πανεπιστήμια

Επιδιώκεται η φοίτηση με φυσική παρουσία στα πανεπιστήμια

InBusinessNews  09/08/2021 18:30

Οι Υπουργοί Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Υγείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου και κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σύσκεψη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσο Χριστοφίδη και τον Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Παναγιώτη Ζαφείρη, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Παντελής Σκλιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΠΑΝ κ. Κύπρος Κυπριανού.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας των πανεπιστημίων μέσα σε συνθήκες υγειονομικής προστασίας στη διάρκεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 καθώς και το σχετικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Κοινή αντίληψη όλων είναι ότι στα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξασφαλισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η διδασκαλία με φυσική παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών, τηρουμένων πάντοτε των απαραίτητων κανόνων ασφάλειας. Υπήρξε επίσης σύμπτωση απόψεων ως προς το ότι οι παρεχόμενες σήμερα δυνατότητες εμβολιασμού διευκολύνουν αυτό το στόχο.

Ο Υπουργός Υγείας αφού ακούσει και τις συστάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής θα προωθηθούν σχετικές προτάσεις για αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας