Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε βάθος» συμβάλλει στο εικαστικό έργο «Καλυψώ»!

Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους όλων των συντελεστών, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 τα εγκαίνια του εικαστικού έργου «ΚΑΛΥΨΩ», το οποίο τοποθετήθηκε στην παραλία Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι. Το εικαστικό έργο ετοιμάστηκε στα πλαίσια του έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” το οποίο ενθαρρύνει την μείωση της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης στην επαρχία Αμμοχώστου και είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού για το φλέγον ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας των ωκεανών, κυρίως από τα πλαστικά απορρίμματα που είναι η αιτία για τον θάνατο χιλιάδων θαλάσσιων οργανισμών κάθε χρόνο.

To γλυπτό σε σχήμα χελώνας, στο οποίο δόθηκε το όνομα «ΚΑΛΥΨΩ» από την κόρη του Ωκεανού, δημιουργήθηκε από πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια εκστρατειών καθαριότητας των παραλιών και του βυθού θαλασσών της Κύπρου. Όλες οι εκστρατείες καθαριότητας των παραλιών πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος “Keep our Sand and Sea Plastic Free” σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα, τοπικές αρχές και επιχειρήσεις. Οι εκστρατείες καθαριότητας του βυθού πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του DIXAN στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος» της GPM-Henkel.

Το πρόγραμμα «Καθάρισε σε βάθος» του Dixan έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση. Ξεκίνησε με καθαρισμούς του βυθού των κυπριακών θαλασσών, ενώ επεκτείνεται με αλυσιδωτές δράσεις στην κοινωνία, την εκπαίδευση και την επιστήμη. Το επιτυχημένο πρόγραμμα, που τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έχει μπει στον δεύτερο χρόνο ζωής του και μετράει ήδη εκατοντάδες κιλά ανασυρμένων απορριμμάτων, με τη βοήθεια δυτών του No Limit Scuba Training Centre και με την υποστήριξη του Scuba Diving Support Centre για παροχή εξοπλισμού.

Η «ΚΑΛΥΨΩ» φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Βαγγέλη Ευαγγέλου και φιλοξενείται από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου