Λύσεις Enterprise Mobility που απογειώνουν την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) χρησιμοποιούν mobile τεχνολογία τόσο όσο και οι μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με την έρευνα “2019 Enterprise and SMB Mobility” της IDC, το 62% των εργαζομένων στις SMBs χρησιμοποιούν smartphones για εργασιακούς λόγους, ποσοστό ελαφρά μικρότερο από το 64% για τις μεγάλες.

Πολλές SMBs βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις mobile συσκευές μέσω της χρήσης λύσεων Enterprise Mobility, όπως αυτή της SoftOne, ειδικότερα σε κλάδους όπως το retail και οι υπηρεσίες όπου τα smartphones αποτελούν τις βασικές συσκευές για τους εργαζομένους που σχεδιάζουν εργασίες, δέχονται και εκτελούν πληρωμές και επικοινωνούν με τους πελάτες. Οι πωλήσεις κινητών συσκευών αυξάνονται ταχύτατα, καθώς οι SMBs οδηγούνται άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Εντούτοις, μεταξύ των SMBs, λιγότερες από το 30% διαθέτουν κάποια λύση mobility management, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συσκευών να παραμένει μη προστατευμένος και διαχειρίσιμος, κάτι που αποτελεί σίγουρα μια πρόκληση που το Enterprise Mobility, καλείται να αντιμετωπίσει.

Οι προκλήσεις και λύσεις για τις επιχειρήσεις

Η διαχείριση των mobile εφαρμογών επιτρέπει στο προσωπικό του ΙΤ των SMBs να καθορίσει πολιτικές και ελέγχους στη χρήση των apps, όπως είναι το email, το messaging και άλλα business εργαλεία, χωρίς να απαιτείται πλήρης διαχείριση των endpoint. Η πρόκληση για τους επικεφαλής των επιχειρήσεων σε αυτό το επίπεδο, προκειμένου να επεκταθούν οι BYOD πολιτικές, παραμένει το γεγονός ότι οι χρήστες δεν επιθυμούν η διαχείριση των συσκευών τους να γίνεται απευθείας από το ΙΤ.

Ένας ακόμα παράγοντας προς επίλυση είναι το integration με άλλες τεχνολογίες (δικτύωση, ασφάλεια) και συνολικά το business software. Η διαθεσιμότητα των managed services, η ευκολία υλοποίησης και η υποστήριξη είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Επιπλέον, ο ρόλος των παρόχων και του καναλιού συνεργατών είναι εξίσου κρίσιμος όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών των SMBs. 

Ο ρόλος της επεκτασιμότητας

Μια από τις βασικές διαφορές των SMBs με τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι η διαχείριση δεν είναι τόσο προβλέψιμη, οπότε το -βασισμένο στο χρήστη- SaaS management είναι απαραίτητο. Χάρη σε αυτό, η μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αυξήσει η να μειώσει το management ανάλογα με τις ανάγκες της. Οι εποχικές επιχειρήσεις ή οι SMBs που έχουν κυμαινόμενα επίπεδα προσωπικού, το έχουν περισσότερο ανάγκη, ιδίως καθώς επιθυμούν διακαώς να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο σύγχρονο τοπίο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

Δειτε Επισης

Αυξάνοντας της αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»