Δεύτερη συνάντηση εμπλεκόμενων μερών για το έργο Creative wear

InBusinessNews  04/08/2021 10:34
Δεύτερη συνάντηση εμπλεκόμενων μερών για το έργο Creative wear

Δεύτερη συνάντηση εμπλεκόμενων μερών για το έργο Creative wear

InBusinessNews  04/08/2021 10:34

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η 2η συνάντηση εμπλεκόμενων μερών (stakeholder group) για το έργο Creative wear.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας -Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) αναφέρεται ότι «η Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας διοργάνωσαν τη 2η συνάντηση εμπλεκόμενων μερών (stakeholder group) στα πλαίσια διαχείρισης μέρος του έργου Social & Creative και πιο συγκεκριμένα της θεματικής Δημιουργική Υφαντική (Creative wear). Το έργο Social & Creative έχει εγκριθεί στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Med και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Προστίθεται ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. Σ’ αυτήν συμμετείχαν στελέχη του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου, της Κυπριακής Χειροτεχνίας, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, μέλη του συνδέσμου Κεντητριών Λευκάρων, σχεδιαστές μόδας, στελέχη του Green Village Crampus, καθώς και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν στοιχεία του πολιτισμού μας στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες».

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν «οι κανονισμοί που διέπουν τις κρατικές χορηγίες από τον Νίκο Ιωάννου, Λειτουργό Βιομηχανικών Εφαρμογών, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Επίσης παρουσιάστηκε το  πρότυπο τεχνικής και το σήμα ποιότητας για το Λευκαρίτικο κέντημα από την Άννα Κοσμά στέλεχος ΑΝΕΤΕΛ και στη συνέχεια συζητήθηκαν οι προκλήσεις, οι προβληματισμοί και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κεντήτριες».

Μέσα από τη συζήτηση «καταγράφηκαν και ιεραρχήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λευκαρίτικο Κέντημα στις μέρες μας, δηλαδή η διάσωση και συνέχιση της τέχνης της κεντητικής, η προστασία της τέχνης, τα κίνητρα για εκμάθηση της τέχνης της κεντητικής, η εφαρμογή καινοτόμων χρήσεων και άλλες στοχευμένες προωθητικές ενέργειες».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας