Γραφεία Διασύνδεσης: Ευκαιρίες τοποθέτησης σε φορείς δημοσίου δικαίου

InBusinessNews  22/07/2021 09:36
Γραφεία Διασύνδεσης: Ευκαιρίες τοποθέτησης σε φορείς δημοσίου δικαίου

Γραφεία Διασύνδεσης: Ευκαιρίες τοποθέτησης σε φορείς δημοσίου δικαίου

InBusinessNews  22/07/2021 09:36

Πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus.

Ο Ανδρέας Ανδρέου, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος οικονομικών και διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Στα πλαίσια των σπουδών του, έλαβε μέρος στο Έργο των «Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» και τοποθετήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα – Χωριού Νήσου, στη θέση του βοηθού Κοινοτικού Γραμματέα. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «2 be connected», αναφέρει την εμπειρία του καθώς και τα οφέλη που αποκόμισε.

Ποια ήταν η εμπειρία σας κατά την τοποθέτησή σας σε εταιρεία στο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας»;
Ονομάζομαι Ανδρέας Ανδρέου και είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Οικονομικών σπουδών και διοίκησης, στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μέσω του Έργου των Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας, τοποθετήθηκα σ’ ένα φορέα δημοσίου δικαίου, όπως είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα – Χωρίου Νήσου, στη θέση του βοηθού Κοινοτικού Γραμματέα. Μαζί με το Κοινοτικό Γραμματέα, που ήταν και ο μέντορας μου, είχα και συμμετείχα σε πληθώρα καθηκόντων, όπως:

  • Καταρτισμός προγράμματος και προτεραιοτήτων που αφορούν το εργατικό προσωπικό, διευθετήσεις συναντήσεων με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και κατοίκους των κοινοτήτων για εξέταση θεμάτων που τους απασχολούν.
  • Έλεγχος και επιθεώρηση του βαθμού υλοποίησης των εργασιών που αναλήφθηκαν.
  • Συμμετοχή στην προετοιμασία του προϋπολογισμού του Κοινοτικού Συμβουλίου.
  • Σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Η τοποθέτηση μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο, αδιαμφισβήτητα μου απέφερε εμπειρία και σε συνδυασμό με τη διδαχθείσα θεωρία, κατανόησα το πως λειτουργεί ένας δημόσιος οργανισμός σε μια τοπική κοινωνία και το βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από τη λειτουργία, του οργανισμού, προς όφελος του κοινού καλού.

Γιατί επιλέξατε να λάβετε μέρος στο Έργο;
Με την συμμετοχή μου στο Έργο, είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω στην πράξη την διδαχθείσα θεωρεία σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω το βαθμό εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνονται. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα ήθελα να επισημάνω και που μου απόφερε η τοποθέτησή μου στο φορέα, ήταν η κατανόηση της κουλτούρας και των νορμών των δημοτών, κάτι που ήταν εξαιρετικά βοηθητικό για τις σπουδές μου σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης της κάθε περίπτωσης.

Ποια οφέλη αποκομίσατε και τι θα συμβουλεύατε ένα άλλο φοιτητή που ενδεχομένως θα ήθελε να λάβει μέρος στο συγκεκριμένο Έργο;
Η τοποθέτηση φοιτητών στην αγορά εργασίας μέσω του προγράμματος, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως μια ξεχωριστή βιωματική ενότητα.  Οι εμπειρίες που λαμβάνει ο κάθε φοιτητής θα τον βοηθήσουν, ανεπιφύλακτα στα μελλοντικά του βήματα που θα επιχειρήσει στην αγορά εργασίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας