Ενδυνάμωση Δημόσιων Λειτουργών στη Διαχείριση Έργων

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» κρίθηκε αναγκαίο από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) όπως ενδυναμωθούν οι δημόσιοι λειτουργοί σε σύγχρονα εργαλεία Διαχείρισης Έργων με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή διοικητικών αλλαγών στους οργανισμούς τους. Σημειώνεται ότι έχει υπογραφεί στις 19 Ιουλίου 2021 σχετική συμφωνία με τον Ανάδοχο ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε. για το ποσό των εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδων και οκτακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (€185,835) συν Φ.Π.Α. Συνολικά, η σύμβαση θα διαρκέσει 22 μήνες.
 

Μέσα από τη σύμβαση θα σχεδιαστεί σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων 35 ανθρωποωρών χρησιμοποιώντας το πρότυπο PMP (Project Management Professional).  Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση τουλάχιστον 35 ανθρωποωρών εκπαίδευσης μπορεί μέσα από εξέταση να οδηγήσει σε πιστοποίηση στο εν λόγω πρότυπο. Η εξέταση δεν προβλέπεται στη σύμβαση αλλά μπορεί ο κάθε εκπαιδευόμενος να προχωρήσει σε αυτήν ατομικά. Παράλληλα, θα προσφερθεί καθοδήγηση (coaching) 270 εκπαιδευτικών ωρών σε αριθμό οργανισμών έτσι ώστε να υποστηριχθούν τρέχοντα έργα σε οργανισμούς της δημόσιας υπηρεσίας.  Οι πιο πάνω μαθησιακές δραστηριότητες θα προσφερθούν μέσα από ηλεκτρονική σύγχρονη εκπαίδευση.

 

 Άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνει η συμφωνία αφορούν την πραγματοποίηση Ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση για το πρότυπο PMP και την εκπαίδευση των λειτουργών της Ακαδημίας σε βασικές αρχές διαχείρισης έργων έτσι ώστε να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα του έργου.

Το έργο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», που υλοποιείται από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett