Στον Νικολή Νικολαΐδη το Lifetime Achievement Award

Στον Νικολή Νικολαΐδη, Chairman του Ομίλου ξενοδοχείων Atlantica Hotels & Resorts, απονεμήθηκε το Τιμητικό Βραβείο Lifetime Achievement Award, στο πλαίσιο των 13ων IN Business Awards. 

Ο Νικολής Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1938 στην Αγία Φύλα της Λεμεσού. Από το 1955 μέχρι το 1959 έλαβε μέρος στον αγώνα της ΕΟΚΑ για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Οργάνωσε και ανέλαβε την ηγεσία εκτελεστικών ομάδων και ομάδων σαμποτάζ. Κατάφερε σοβαρό πλήγμα κατά των Αρχών της αποικιοκρατίας, που τον επικήρυξαν με αμοιβή 5.000 χιλιάδων λιρών, μετά από τη φυλάκιση και απόδρασή του από τις φυλακές Red House, στην Λεμεσό.       

Πιστός στις αρχές του, ακολούθησε στρατιωτική σταδιοδρομία και εντάχθηκε στη Σχολή Ευελπίδων. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, διορίστηκε το 1966 στο Υπουργείο Εξωτερικών, ακόλουθος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα. Το 1968 ίδρυσε στην Κύπρο εταιρεία ανάπτυξης γης και οικοδομικών έργων. Το 1980 άρχισε να λειτουργεί από τον ίδιο το πρώτο ξενοδοχείο Ατλάντικα στη Λεμεσό, δυναμικότητας 25 διαμερισμάτων, το οποίο το 1991 επεκτάθηκε σε 276 δωμάτια. Το 2001 υπέγραψε συνεργασία με την ΤUI AG, μια κίνηση που απετέλεσε αποκλειστική επένδυση στον ξενοδοχειακό κλάδο για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2009 η Ατλάντικα κατάφερε να επεκταθεί στην Αίγυπτο με το brand Coral Sea Hotels. Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί 56 ξενοδοχεία και εργοδοτεί πάνω από 6.000 εργαζομένους.    

Ο Νικολής Νικολαΐδης, από το 1995, είναι επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κύπρο. Το 2004 τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως από την Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών. Το 2016 τιμήθηκε με το «Βραβείο Κυπρίων που διαπρέπουν στο εξωτερικό», από τον Δημοκρατικό Συναγερμό Ελλάδας. Επίσης, τo 2014 τιμήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος, με το ανώτατο αξίωμα, τον Χρυσό Σταυρό Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως.           

Είναι νυμφευμένος με τη Μαργαρίτα Στυλιάρη και έχουν δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Δημήτρη.

Τα 13α ΙΝ ΒUSINESS AWARDS παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by EPIC
  • Xρυσός χορηγός η RCB
  • Αργυροί χορηγοί ECOMMBX το Whiskey Glenfiddich και οι υπεραγορές Σκλαβενίτης
  • Media sponsor Αlpha Κύπρου.
  • Οργανωτές ΙΜΗ και περιοδικό ΙΝ Βusiness.

Χορηγοί κατηγορίας βραβείων: Η ΟΠΑΠ Κύπρου χορηγός του βραβείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η BMW χορηγός του βραβείου Kύπριος Επαγγελματίας/Επιχειρηματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό και η G.A.PVassilopoulos, χορηγός του βραβείου της κατηγορίας Μικρομεσαία Επιχείρηση.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών