BMW Excellence Κύπριος Επαγγελματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό ο Χριστόφορος Πισσαρίδης

Στον Καθηγητή Sir Χριστόφορο Πισσαρίδη απονεμήθηκε το Τιμητικό Βραβείο BMW Excellence Κύπριος Επαγγελματίας/Επιχειρηματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των 13ων IN Business Awards. Το εν λόγω Τιμητικό Βραβείο χορηγεί η BMW.

Ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι regius professor οικονομικών στο London School of Economics και καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ειδικεύεται στη μακροοικονομική ανάλυση της αγοράς εργασίας, στην οικονομική ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ειδικότερα αυτές που σχετίζονται με την πολιτική, όπου το έργο του σημείωσε ιδιαίτερη επιρροή.       
Την τελευταία δεκαετία εργάστηκε εκτενώς στη μελέτη των επιπτώσεων της αυτοματοποίησης και της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών. Έχει εκδώσει διάφορα βιβλία και έχει αρθρογραφήσει εκτενώς σε επαγγελματικά περιοδικά και στον Τύπο γενικότερα.                                                                              
Το 2020, διορίστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό πρόεδρος σε επιτροπή που εκπόνησε αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο φέρει το όνομά του. Στο Λονδίνο είναι co-founder και co-chair του Institute for the Future of Work, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που συμμετέχει ενεργά στην εξασφάλιση καλών συνθηκών εργασίας στην εποχή της αυτοματοποίησης.

Ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης έχει στο βιογραφικό του μια πληθώρα διακρίσεων για το έργο του. Το 2010 έλαβε Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών από κοινού με τον Dale Mortensen του Northwestern University και τον Peter Diamond του ΜΙΤ.  Το 2005 έγινε ένας από τους πρώτους οικονομολόγους ανά το παγκόσμιο που κέρδισε το IZA Prize in Labor Economics από κοινού και πάλι με τον Dale Mortensen.

Είναι elected fellow πολλών ακαδημιών και άλλων επιστημονικών συλλόγων, lifetime honorary member της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης, ενώ έχει τιμηθεί από διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.                                                    

Άλλες βραβεύσεις του περιλαμβάνουν τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2011, το Trinity College Historical Society Gold Medal for Outstanding Contribution to Public Discourse το 2012 και το Kiel Institute Global Economy Prize το 2015. Το 2011 εξελέγη επίτιμος πολίτης της γενέτειράς του, Λευκωσίας, ενώ χρίστηκε ιππότης του Βρετανικού Στέμματος το 2013.

Τα 13α ΙΝ ΒUSINESS AWARDS παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by EPIC
  • Xρυσός χορηγός η RCB
  • Αργυροί χορηγοί ECOMMBX το Whiskey Glenfiddich και οι υπεραγορές Σκλαβενίτης
  • Media sponsor Αlpha Κύπρου.
  • Οργανωτές ΙΜΗ και περιοδικό ΙΝ Βusiness.

Χορηγοί κατηγορίας βραβείων: Η ΟΠΑΠ Κύπρου χορηγός του βραβείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η BMW χορηγός του βραβείου Kύπριος Επαγγελματίας/Επιχειρηματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό και η G.A.PVassilopoulos, χορηγός του βραβείου της κατηγορίας Μικρομεσαία Επιχείρηση.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών