Ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παν. Συν. Λατομείων UEPG

  24/06/2021 08:35
Ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος  νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παν. Συν. Λατομείων UEPG

Ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παν. Συν. Λατομείων UEPG

  24/06/2021 08:35

Στην Εκλογική Συνέλευση του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων UEPG, που έγινε στο Κίελο, Γερμανίας, στις 18 Ιουνίου 2021, ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος, εκλέγηκε στην προεδρία για τα επόμενα τρία χρόνια.

“Προωθώντας μια βιώσιμη βιομηχανία, ουσιώδη για την Οικονομία και την ποιότητα ζωής στην Ευρώπη” - Αυτό ήταν το σύνθημα στο Επιχειρηματικό Πλάνο του νέου Προέδρου του UEPG, το οποίο ανέπτυξε στην ομιλία του μετά την εκλογή του.

“Στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη βιομηχανία μας”, δήλωσε. “Ακόμα και μια μικρή χώρα, ένας μικρός Σύνδεσμος, μπορεί να αναλάβει την Προεδρία του UEPG”. Υπογράμμισε ότι νιώθει περήφανος που αναλαμβάνει την Προεδρία του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων. Η εκλογή του στην Προεδρία αντανακλά επίσης το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία αδρανών υλικών αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων η φωνή είναι σίγουρο ότι θα ακουστεί.

Πρώτος Αντιπρόεδρος εκλέγηκε ο Armin Richter (FSKI, Austria), δεύτερος Αντιπρόεδρος ο Nigel Jackson (MPA, UK) και Ταμίας η Leonie van der Voort (Cascade, Netherlands).

Ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος είναι επίσης Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Σκυροποιών (ΠΣΣ) και Διευθύνων Σύμβουλος της M.S.C. Latouros Investments Ltd. Ο ΠΣΣ είναι πλήρες μέλος, εξαιρετικά ενεργό στον UEPG από το 2010 και ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρος διετέλεσε Πρώτος Αντιπρόεδρος από το 2018 μέχρι την εκλογή του στην Προεδρία. Οι περισσότεροι Σύνεδροι του UEPG συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιορισμών που υφίστανται σε πολλές χώρες ακόμα λόγω της πανδημίας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Thilo Juchem (MIRO Germany) προσκάλεσε μια μικρή ομάδα στο Κίελο, στη Βόρεια Γερμανία, για να τιμήσουν το σημαντικό αυτό γεγονός για τον UEPG. Υπογράμμισε το πόσο εκπληκτική υπήρξε για τον ίδιο η Προεδρία του, τα τελευταία τρία χρόνια και ότι η πανδημία ανέδειξε την ανθεκτικότητα της μεγαλύτερης εξορυκτικής βιομηχανίας και την ελαστικότητα της Ομάδας του Συνδέσμου στις Βρυξέλλες, καθώς και όλων ανεξαιρέτως των Μελών.

Ο Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος Λατομείων αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εξορυκτική βιομηχανία στην Ευρώπη, με περισσότερους από τρία δισεκατομμύρια τόνους αδρανών υλικών, ανακυκλωμένων αδρανών υλικών, βιομηχανοποιημένων και θαλάσσιων σκύρων, που παράγονται σε 26.000 λατομεία σε όλη την Ευρώπη, από 15.000 εταιρείες, που εργοδοτούν 200.000 άτομα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας