Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

H Here χαρτογραφεί την Κύπρο σε 3D

Η Here Technologies, πρωτοπόρος εταιρεία στη ψηφιακή χαρτογράφηση και υπηρεσιών τοποθεσίας παγκοσμίως, πρόκειται να ξεκινήσει τη χαρτογράφηση των δρόμων της Κύπρου με υψηλής ακρίβειας τρισδιάστατη καταγραφή (3D), στο πλαίσιο των ενεργειών εξέλιξης των προηγμένων χαρτών που προσφέρει.

Αυτοκίνητο της Here, το οποίο θα φέρει σε εμφανή σημείο το λογότυπο της εταιρείας, και με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, θα οδηγήσει στους κυπριακούς δρόμους από τον Ιούνιο 2021 και για συγκεκριμένο διάστημα, με σκοπό να καταγράψει με λήψεις υψηλής ακρίβειας τα δεδομένα του οδικού άξονα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου των σημάνσεων λωρίδων και της σηματοδότησης. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, το αυτοκίνητο της Here, πέραν των τρισδιάστατων και οδικών λήψεων εικόνων, θα καταγράψει και σημεία ενδιαφέροντος όπως μαγαζιά, πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια κλπ.

Οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία λεπτομερών χαρτών της Κύπρου σχεδιασμένων για να στηρίξουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα και άλλες προηγμένες υπηρεσίες, που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια, μειώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να καθοδηγούνται εύκολα στις αστικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων, το αυτοκίνητο της Here θα οδηγηθεί σε όλους τους μεγάλους δρόμους της χώρας εντός και εκτός πόλεων.  Η διαδικασία θα είναι συνεχής και δεν θα διακόπτει τη φυσιολογική ροή της κυκλοφορίας. Παράλληλα, η Here σεβόμενη την ιδιωτικότητα των ανθρώπων θα προχωρήσει στην επεξεργασία των εικόνων που θα ληφθούν, αφού αυτές αποθηκεύονται αρχικά στο αυτοκίνητο, αργότερα μεταφέρονται σε κρυπτογραφημένη μορφή και ακολούθως φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος. Έπειτα οι εικόνες τυγχάνουν επεξεργασίας μέσω ενός κορυφαίου λογισμικού και προηγμένου αλγορίθμου που ανιχνεύει και θολώνει πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας.  Οι εικόνες δημοσιεύονται μόνο όταν έχουν θολωθεί τα πρόσωπα και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη σπάνια περίπτωση που μια εικόνα δεν έχει θολωθεί σωστά, η Here το κάνει εύκολο σε οποιονδήποτε να κάνει αναφορά για μια εικόνα.  Απλά επισκέπτεται τη διαδικτυακή εικόνα και κάνει κλικ στον σύνδεσμο «Αναφορά Εικόνας» στην κάτω αριστερή γωνία του χάρτη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και για να μάθετε πως η Here προστατεύει την ιδιωτικότητα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.here.com/en/drive-schedule

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου