Επιλέγοντας την σωστή στρατηγική επενδύσεων

Που να επενδύσω; Πως να επενδύσω τα χρήματα μου; Ποια είναι η καλύτερη επένδυση για το 2021; Σε τι να επενδύσω; Χρηματιστήριο; Ακίνητη περιουσία; Μετοχές; Κρυπτονομίσματα; Προτού κάνεις όμως αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου, σε προτρέπω να μάθεις τα βασικά της επένδυσης. Τι είναι η επένδυση, ποια η διαφορά της από την αποταμίευση και πως το ρίσκο αλλά και ο χρόνος σχετίζονται με τις αποδόσεις της. Αν όντως ενδιαφέρεσαι, κάνε ένα βήμα πίσω και συνέχισε την ανάγνωση.

Καταρχάς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κάνε καφέ, βάλε μουσική και ξεκίνησε το διάβασμα!

Τι είναι η Επένδυση; Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα στον κόσμο μας αυτή τη στιγμή.

Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω ενεργής εργασίας. Η συνταγή είναι η κλασική: Το ποσό της αμοιβής σου είναι στενά συνδεδεμένο με την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της εργασίας που προσφέρεις.

Ο δεύτερος τρόπος είναι αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία (assets) των οποίων η αξία αναμένεται να αυξηθεί μέσα στον χρόνο είτε προσφέρουν χρήματα (μέσω τακτικών πληρωμών) στους κατόχους τους.

Τέτοια περιουσιακά στοιχεία είναι οι μετοχές, τα ομόλογα, η ακίνητη περιουσία, τα ETFs, μικρές επιχειρήσεις, σπάνια μέταλλα, γραμματόσημα, royalties κτλ. Δηλαδή, επένδυση είναι η διαδικασία του να “τοποθετείς” τα χρήματα σου κάπου ή σε κάτι με σκοπό να γίνουν περισσότερα.

Επενδύση Vs Αποταμίευση. Η επένδυση διαφέρει από την αποταμίευση, με την κύρια διαφορά μεταξύ τους να εντοπίζεται στα επίπεδα ρίσκου αλλά και απόδοσης που προσφέρουν.

Η αποταμίευση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: σε φυσική μορφή, δηλαδή σε κάποιο ασφαλές μέρος (μετρητά σε χρηματοκιβώτιο, κάτω από το μαξιλάρι σου κτλ) ή σε κάποιον αποταμιευτικό λογαριασμό σε μια τράπεζα.

Σε γενικές γραμμές, η αποταμίευση συνοδεύεται από πολύ χαμηλό ρίσκο (καθώς οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εγγυημένες και δεν ληστεύουν το σπίτι σου κάθε μέρα) και παράλληλα από ελάχιστες ή μηδενικές αποδόσεις.

Στον αντίποδα, οι επενδύσεις συνοδεύονται από υψηλότερα επίπεδα ρίσκου το οποίο με τη σειρά του σημαίνει και υψηλότερες αποδόσεις.

Επίσης, ενώ στην αποταμίευση το αρχικό σου κεφάλαιο δεν θα μεταβληθεί, στην επένδυση μπορείς να δεις μεγάλες αυξομειώσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Ρίσκο και Απόδοση Επενδύσεων. Η κάθε επένδυση συνοδεύεται από ρίσκο το οποίο προσδιορίζει και την απόδοση της. Όσο υψηλότερες είναι οι πιθανές αποδόσεις μιας επένδυσης τόσο υψηλότερο είναι το ρίσκο την συνοδεύει. Χρέος του κάθε σωστού επενδυτή που σέβεται τον εαυτό του είναι να κάνει την δέουσα επιμέλεια (due diligence) πριν προχωρήσει στην επένδυση, να είναι ενήμερος για τις πιθανές αποδόσεις και ρίσκο που την συνοδεύουν και να νιώθει άνετα με αυτό.

Επενδυτικά προϊόντα. Ποια είναι τα επενδυτικά προϊόντα και πώς μπορεί ένας σχετικά αρχάριος επενδυτής να ξεχωρίσει το καλύτερο για τον ίδιο; Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα αλλά και σε άλλα που δημιουργούνται στους αρχάριους, καθώς και σε πιο έμπειρους επενδυτές, έρχεται να δώσει τις απαντήσεις το «The 2nd Cyprus Investors Show».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα, με κάποιες ομιλίες στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το θεματολόγιο του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στο πιο κάτω ακροατήριο:

  • Ιδιώτες επενδυτές
  • Affluent Individuals
  • High Net Worth Individuals
  • Family Offices
  • CEOs και άλλα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων
  • Wealth and Asset Managers
  • Σύμβουλους επενδύσεων
  • Συνέταιρους και άλλα ανώτερα στελέχη από λογιστικά και δικηγορικά γραφεία
  • Ανώτερα στελέχη από τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands