Ανοίγει η ινδική αγορά για τα κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία

Η τεράστια αγορά της Ινδίας είναι πλέον ανοικτή για τα κυπριακά εποπτευόμενα Επενδυτικά Ταμεία και για εποπτευόμενους διαχειριστές Επενδυτικών Ταμείων. Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, το υπουργείο Οικονομικών της Ινδίας, εξέδωσε Διάταγμα με βάση το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία πλέον κατηγοριοποιείται ως χώρα «Κατηγορίας Ι» για σκοπούς του Κανονισμού 5 (a) (aiv) των Κανονισμών SEBI οι οποίοι αφορούν τα ξένα χαρτοφυλάκια επενδυτών. Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, επαρκώς εποπτευόμενα Επενδυτικά Ταμεία αλλά και μη εποπτευόμενα Ταμεία των οποίων όμως ο Διαχειριστής (investment manager) εποπτεύεται, υπάγονται σε πιο χαλαρές απαιτήσεις ΚΥC (Know Your Client) και σε μεγαλύτερα όρια συναλλαγών ενώ επιτρέπεται να επενδύουν και σε εξερχόμενες άμεσες επενδύσεις (ODIs).

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις σηματοδοτούν νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο. «Η Ινδική αγορά έχει τεράστιες προοπτικές και η αποδοχή των κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για να προσελκύσουμε επενδυτές από την Ινδία,» σχολιάζει ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης.  Η Κύπρος αποτελεί την ιδανική πύλη για επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα κόμβο για επενδύσεις σε τρίτες χώρες, ανάμεσα τους και η Ινδία για την οποία πλέον οι προοπτικές διανοίγονται διάπλατα. Ως μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης, η Κύπρος προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στους επενδυτές αλλά και πρόσβαση σε μία αγορά με περισσότερους από 500 εκατ. πολίτες.

Ο τομέας των συλλογικών επενδύσεων, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τους Οργανισμούς Συλλογικών και Εναλλακτικών Επενδύσεων και για τους διαχειριστές επενδυτικών ταμείων. Σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκαθίδρυσης και λειτουργίας των επενδυτικών οργανισμών, η Κύπρος αποτελεί σήμερα ένα απόλυτα ανταγωνιστικό σημείο εισόδου στην ελεγχόμενη αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά