Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Webinar Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο(webinar) με τίτλο «Επιλογή σπουδών και επαγγέλματος στη μετά-COVID-19 εποχή: Εργαλείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού “ΑΡΙΑΔΝΗ” για τον εντοπισμό των σπουδών που μου ταιριάζουν» την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 06:30 μμ.

 Βασική παράμετρος του webinar είναι  οι αποφάσεις για τον κλάδο σπουδών που θα ακολουθήσουν οι μαθητές και η επιλογή του μελλοντικού τους επαγγέλματος. Για να μπορέσουν να πάρουν τις κατάλληλες και σωστές αποφάσεις για τους ίδιους, οι μαθητές χρειάζεται να είναι ενήμεροι για τις διαθέσιμες εκπαιδευτικές επιλογές και το πόσο τους ταιριάζουν. Η αυτογνωσία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια εκπαιδευτική ή επαγγελματική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Η επίδραση της πανδημίας Covid-19 τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην αγορά εργασίας έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει μεγιστοποιήσει την αναγκαιότητα της αυτογνωσίας.

Η αξιοποίηση των εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού (τεστ και ερωτηματολογίων) – όπως το «ΑΡΙΑΔΝΗ» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – συνεισφέρει όχι απλώς στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας, αλλά και στην ανάπτυξη της γνώσης για την αγορά εργασίας και την περαιτέρω ενεργή εμπλοκή του ατόμου με θέματα σταδιοδρομίας.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έδωσε τη δυνατότητα για ανάπτυξη και δημιουργία προσαρμοστικών ψυχομετρικών εργαλείων. Πρόκειται για ψηφιακά εργαλεία που προσαρμόζονται στις απαντήσεις του ατόμου που αξιολογείται. Με τον τρόπο αυτό, οι επόμενες ερωτήσεις βασίζονται στις απαντήσεις που έδωσε το άτομο στις ερωτήσεις που προηγήθηκαν. Αυτού του είδους τα εργαλεία ποικίλουν, τόσο ως προς τον αριθμό των ερωτήσεων που χρησιμοποιούνται όσο και ως προς τον χρόνο συμπλήρωσης που απαιτούν, ανάλογα με το άτομο. Τα προσαρμοστικά εργαλεία κάνουν τη διαδικασία συμπλήρωσης πιο προσωποποιημένη και παρέχουν επιπλέον κίνητρα. Καταφέρνουν, επίσης, να μετρήσουν το υπό αξιολόγηση χαρακτηριστικό σε συντομότερο χρόνο από τα άλλα εργαλεία και με περισσότερη ακρίβεια.

Στην παρουσίαση θα συζητηθούν:

·         Πώς παίρνουμε εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις;

·         Πώς μπορώ να αποκτήσω καλύτερη αυτογνωσία;

·         Πώς μπορεί να βοηθήσει ο επαγγελματικός προσανατολισμός και τα ψυχομετρικά εργαλεία;

Εισηγητής του webinar είναι ο Δρ. Νίκος Δρόσος, Επίκουρος Καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών & Επιστημών της Συμπεριφοράς, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για δήλωση συμμετοχής, πατήστε εδώ 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου