Get Business Experience Org: Καλύπτουμε το κενό της εργασιακής εμπειρίας

Εστιάζοντας κανείς το ενδιαφέρον του στον τομέα της επαγγελματικής απασχόλησης, εύκολα διαπιστώνει πως χιλιάδες υποψήφιοι με ακαδημαϊκά προσόντα και κατάρτιση βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πώς θα μπορέσω να καταστώ περισσότερο ανταγωνιστικός στην εύρεση εργασίας, αν δεν έχω προηγουμένως την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία;

Στο ερώτημα αυτό η ακαδημαϊκός και επιχειρηματίας, δρ. Στάλω Μάρκου, δίνει τις δικές της απαντήσεις κι έρχεται πρακτικά να καλύψει το υπάρχον κενό μέσα από τη δημιουργία του πρωτοποριακού οργανισμού, Get Business Experience Org (GBEO).

Τι ακριβώς είναι ο οργανισμός Get Business Experience;

Σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, η ικανότητα των επιχειρήσεων να εισάγουν στην αγορά νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. H διαχείριση της καινοτομίας, δηλαδή το πώς δημιουργείται μια καινούργια ιδέα και πώς υλοποιείται, είναι μια απαιτητική διαδικασία της επιχειρηματικότητας. Μια τέτοια επιχειρηματική διαδικασία ακολουθήθηκε στη δημιουργία του οργανισμού Get Business Experience Org (GBEO), με έδρα την Κύπρο.

Με αυτό το νέο είδος της καινοτόμου δράσης ο οργανισμός φιλοδοξεί να καλύψει το υπάρχον κενό που δημιουργεί η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας στην εύρεση εργασίας. Διατηρούμε πολυάριθμες ανεξάρτητες συνεργασίες. Οι ανεξάρτητοι συνεργάτες, που έχουν συνάψει συμφωνίες με την GBEO, είναι κυρίως κολέγια, πανεπιστήμια, σύμβουλοι καριέρας και ακαδημαϊκοί σύμβουλοι, οι οποίοι μας στέλνουν, έναντι αμοιβής, νέους απόφοιτους για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Επιπλέον, όπως καθορίζει και η συμφωνία μας, προωθούν ελεύθερα αυτή την έξτρα υπηρεσία ως πρακτική που προσθέτει περισσότερη αξία στα ακαδημαϊκά τους διπλώματα.

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση του εκάστοτε υποψήφιου πελάτη με τον οργανισμό;

Η σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τον υποψήφιο πελάτη μας, στο εκάστοτε πρόγραμμα, είναι καθαρά σχέση συναδελφική, με απώτερο στόχο την κατάρτιση του κάθε υποψήφιου με την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία και τεχνογνωσία. Δεν είμαστε ακαδημαϊκός οργανισμός για να προσεγγίσουμε τον πελάτη ως σπουδαστή. Έτσι, για εμάς κάθε πελάτης που εγγράφεται για επιχειρηματική πρακτική είναι ένα συνάδελφος, που λαμβάνει καθοδήγηση επαγγελματικού επιπέδου. Γι’ αυτό, όλοι οι εκπαιδευτές προσεγγίζουν τους ασκούμενους με ένα φιλικό -επαγγελματικό τρόπο.

Επιτυχής ένταξη στην αγορά

Τι θα έχει ο πελάτης στα χέρια του με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας;

Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, το οποίο θα έχουν προηγουμένως επιλέξει, θα λάβουν πιστοποιητικό εγκυρότητας. Σ’ αυτό θα αναγράφονται τόσο το όνομα του προγράμματος όσο και τα κύρια σημεία/τομείς τα οποία καλύφθηκαν, όπως επίσης και μία συνοδευτική συστατική επιστολή, η οποία θα συστήνει το άτομο σε οποιαδήποτε συναφή με το πρόγραμμα εργασιακή θέση. Τέλος, θα παρέχεται από τον Career Recruitment Advisor στον κάθε υποψήφιο και ένα αναθεωρημένο βιογραφικό σημείωμα με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως η GBEO αποτελεί το τελευταίο κομμάτι στο παζλ πριν από την επιτυχή έξοδο κάποιου υποψήφιου στην αγορά εργασίας;

Πάρα πολύ σωστά το θέσατε. Αυτός ήταν και ο λόγος δημιουργίας του οργανισμού. Αυτό που καλύτερα αποδίδει την πραγματικότητα είναι πως είμαστε ένας οργανισμός με διεθνή online δραστηριότητα, ο οποίος παρέχει εργασιακή εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, ικανή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς, αυξάνοντας την ανταγωνιστική υπεροχή των πελατών της.

Άμεση πρόσβαση στην εμπειρία

Πιστεύετε ότι η Κύπρος ήταν έτοιμη να αγκαλιάσει μια τέτοια καινοτομία;

Η αλήθεια είναι πως το κενό αυτό υπήρχε όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως όλοι μας, σε κάποια φάση της ζωής μας, κληθήκαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν έχουμε την ανάλογη εργασιακή εμπειρία σε συνέντευξη εργασίας. Οπότε, ναι! Η Κύπρος ήταν έτοιμη να δεχτεί στην αγορά της αυτού του είδους την υπηρεσία και αυτό φαίνεται αν αναλογιστεί κανείς πως σε μικρό χρονικό διάστημα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Η ανάγκη απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και η άμεση ανταπόκρισή μας είναι αυτό που έκανε τον οργανισμό ιδιαίτερα δημοφιλή.

Σε ποιες χώρες εκτείνεται, για την ώρα, η δραστηριότητά σας;

Ως οργανισμός δραστηριοποιούμαστε μέσα από την online πλατφόρμα μας, κυρίως σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Φοιτητές από Ελλάδα, Ινδία, Μπαγκλαντές και αλλού έδειξαν εξ αρχής τεράστιο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες μας. Η ψηφιακή τεχνολογία είναι καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του GBEO, εφόσον οι εργασίες μας εκτελούνται αποκλειστικά online και μπορούν να πραγματοποιηθούν επιτυχώς, ανεξαρτήτως απόστασης. Η πλατφόρμα έχει με τέτοιο τρόπο σχεδιαστεί, ώστε να είναι φιλική και εύχρηστη και να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας υπό όλες τις συνθήκες.

Τι σας ενέπνευσε ώστε να δημιουργήσετε την GBEO και ποια είναι η μεγαλύτερη σας ευχαρίστηση σχετικά με τη δουλειά σας;

Η κύρια αιτία που με έκανε να εμπνευστώ την ίδρυση της GBEO ήταν η απογοητευμένη φωνή των απόφοιτων, οι οποίοι απορρίπτονταν συνεχώς από νέες εργασιακές θέσεις λόγω έλλειψης εργασιακής εμπειρίας. Αυτό, σε συνδυασμό με την ικανότητά μου να δίνω δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις, οδήγησε στη δημιουργία του GBEO. Εξάλλου, αυτό είναι και το νόημα της επιχειρηματικότητας, το αποτέλεσμα μιας πειθαρχημένης, συστηματικής διαδικασίας, όπου χρησιμοποιείς δημιουργικότητα και καινοτομία για να καλύψεις ανάγκες της αγοράς. Όταν πελάτες μας, που έχουν ολοκληρώσει κάποιο από τα πρακτικά μας προγράμματα, βρίσκουν σχετική εργασία είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που λαμβάνω.

Δυο διαγωνισμοί τον Ιούλιο

Σύντομα θα τρέξουν κάποιοι διαγωνισμοί από τον GBEO. Πείτε μας γι’ αυτούς. 

Δυο διαγωνισμοί θα τρέξουν τέλη Ιουλίου για δύο από τα προγράμματά μας (Contest Information - Get Business Experience). Οι διαγωνισμοί θα αφορούν στο καλύτερο λογότυπο και στο καλύτερο διαφημιστικό βίντεο και τα πρώτα τρία βραβεία θα είναι 300, 200 και 100 δολάρια, αντίστοιχα, για τον καθένα από αυτούς. Θα μπορούν να διαγωνιστούν όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα προγράμματα Graphics Course ή Commercial Developer Course του GBEO. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα έχουμε μόνο live voting/ζωντανή ψηφοφορία. Τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους της ψηφοφορίας είναι φυσικά η διαφάνεια της διαδικασίας, καθώς οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν συνεχή πρόσβαση και ενημέρωση στο ποσοστό των ψήφων τους.

Ασφάλεια δεδομένων

Πώς εγγυάστε την ασφάλεια του οργανισμού αλλά και των πελατών σας;

Για να είναι ασφαλή τα δεδομένα αλλά και ο virtual οργανισμός μας, ο GBEO λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως:

• BLUEHOST - Φιλοξενία ιστοτόπων (κορυφαία στις αξιολογήσεις για hosting) και συμβατότητα GDPR

Χρήση μεγάλων κωδικών με διαφορετικούς και τυχαίους χαρακτήρες

• Αλλαγή κωδικών κάθε έξι μήνες

• DNS firewalls

• In-hosting firewalls

• SITE LOCK

• Περιορισμένες απόπειρες πρόσβασης στο site

• Πιστοποιητικό SSL.

Για ενδιαφερόμενους Συνεργάτες /Business Development:

partners@getbusinessexperience.org

Για ενδιαφερόμενους πελάτες και γενικές απορίες:

info@getbusinessexperience.org

Τηλέφωνο: 70007714

*30% έκπτωση σε αναγνώστες του IN Business που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα του GBEO

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»