Νέο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας για νοσηλευτήρια

Η υγεία, εάν την αντιμετωπίσουμε ως χρηματοοικονομικό όρο, αποτελεί μια αξία από μόνη της. Είναι, επίσης, μια βασική προϋπόθεση για την οικονομική ευημερία μιας χώρας. Η υγεία των ανθρώπων επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα όσον αφορά στην παραγωγικότητα, στην προσφορά εργασίας, στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στις δημόσιες δαπάνες. Επιπλέον, οι δαπάνες για την υγεία αναγνωρίζονται ως δαπάνες θετική προς την ανάπτυξη.

Οι οικονομικά αποτελεσματικές και αποδοτικές δαπάνες για την υγεία μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα και την παραγωγικότητα της εργασίας, αυξάνοντας το προσδόκιμο υγιούς ζωής. Ωστόσο, το σχετικά μεγάλο μερίδιο των δαπανών υγείας στο σύνολο των δημοσίων δαπανών, σε συνδυασμό με την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση σε ολόκληρη την ΕΕ, απαιτεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των σημερινών μοντέλων συστήματος υγείας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σημαντικό δυναμικό για την αύξηση της αποδοτικότητας στον τομέα της υγείας.

Ο ρόλος των τραπεζών
Πιστωτικά ιδρύματα παρουσιάζονται έτοιμα να στηρίξουν έργα ανάπτυξης που προσθέτουν αξία στον τομέα της Υγείας ώστε η Κύπρος να καταστεί πιο ανταγωνιστική διεθνώς, ενώ με την ένταξη του ΓεΣΥ ο τομέας της υγείας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της οικονομίας. Για την στήριξη των τραπεζικών ιδρυμάτων προς τον τομέα της Υγείας μέσω χρηματοδότησης θα μιλήσει ενώπιον του 2ου Συνεδρίου Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας ο Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Who is Who
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως χημικός μηχανικός στην Unilever στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια μετέβηκε στη Γερμανία ως υπεύθυνος προϊόντων. Μετά από περίπου μια δεκαετία στη βιομηχανία τροφίμων και με ένα επιπρόσθετο πτυχίο στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Οικονομικά, στράφηκε προς στον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο. Κατά την οικονομική κρίση ο Ανδρέας ηγήθηκε της μονάδας Στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας ενώ από το 2016 ηγείται των προσπαθειών της τράπεζας στην ανάπτυξη εργασιών με επικέντρωση στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις. Με πτυχία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και από το Wharton Business School, ο Ανδρέας συνδυάζει αναλυτικές δεξιότητες με επιχειρηματικό πνεύμα και στρατηγική σκέψη. Στον ελεύθερο του χρόνο ο Ανδρέας ασχολείται με την εκπαίδευση επιχειρηματικότητας στους νέους (Junior Achievement) και τη φωτογραφία.

Το 2ο Συνέδριο Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): KPMG Κύπρου

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands