Safe Bulkers Inc: Υποτροφίες ύψους €50.000 για σπουδές στη ναυτιλία

Πέντε υποτροφίες ετήσιου ύψους €10.000 έκαστη για σπουδές σε τομείς της ναυτιλίας, θα προσφέρει η εταιρεία Safe Bulkers Inc. και ο Πόλυς Β. Χατζηιωάννου, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το πρόγραμμα υποτροφιών θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο με στόχο να υποστηρίξει τους νέους με υψηλές επιδόσεις να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να φοιτήσουν στο εξωτερικό, που ίσως να είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν, αλλά οι συγκυρίες της πανδημίας δεν το επιτρέπουν, όπως ανέφερε ο Πόλυς Β. Χατζηιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Safe Bulkers Inc. κατά την ανακοίνωση του προγράμματος. Πρόσθεσε, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, η Κύπρος θα έχει στο δυναμικό της επαγγελματίες του κλάδου και θα προσελκύσει περαιτέρω ναυτιλιακές εταιρείες, ανοίγοντας έτσι νέες θέσεις εργασίας, αφού μέχρι στιγμής η ζήτηση είναι περισσότερη από την προσφορά.

Διαβάστε ακόμα:

City of Dreams Mediterranean: Στο… κόκκινο τα κατασκευαστικά έργα

Διακοπές από €35 σε 64 ξενοδοχεία Πρωταρά και Αγίας Νάπας

 

«Προσφέρουμε στους νέους που τηρούν τα κριτήρια, τη δυνατότητα να σπουδάσουν ένα επάγγελμα σχετικό με μηχανολογία, ναυπηγική και ναυτιλιακό δίκαιο. Επαγγέλματα δηλαδή, με σίγουρη εργασία με το τέλος των σπουδών, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα και την κυπριακή σημαία» δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου. 

 

Την πρωτοβουλία της Safe Bulkers Inc. συνεχάρη εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, τονίζοντας ότι το Υφυπουργείο στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται στην Κύπρο απ’ την πλοιοκτησία και είναι έτοιμο να συμβάλει στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο πλοιοκτησίας, πλοιοδιαχείρισης, αλλά και ένα ευρύτερο σύμπλεγμα ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

 

«Είναι ένα κάλεσμα στη νέα γενιά, ότι η ναυτιλία της Κύπρου ανοίγει τους ορίζοντές της, προσφέρει ευκαιρίες στους νέους να στρέψουν το βλέμμα τους στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος για την οικονομία του τόπου» ανέφερε, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα προσφέρει πέντε υποτροφίες ανά έτος. Οι τέσσερεις υποτροφίες αφορούν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Naval Architecture και Marine Engineering και η μία αφορά μεταπτυχιακές σπουδές σε Ναυτιλιακό Δίκαιο. Αξιοσημείωτο, ότι οι υποτροφίες θα ανανεώνονται κάθε χρόνο με βάση  τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών.

Οι υποτροφίες αφορούν μαθητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο, αλλά και υφιστάμενους φοιτητές σε σχολές στο εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να τηρούν τόσο τα ακαδημαϊκά όσο και τα κοινωνικά κριτήρια και μπορούν να ζητήσουν αίτηση συμμετοχής μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ypotrofies@safebulkers.com.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου