Η Ελληνική Τράπεζα δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κύπρου

Στο πλευρό των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στέκεται η Ελληνική Τράπεζα με τη διοργάνωση του Παγκύπριου Συνεδρίου για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, διαδραματίζοντας καίριο ρόλο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης, με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. Ωστόσο, για να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή τους πρέπει να ανανεώνουν συνεχώς τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Παγκύπριου Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ΙΜΗ, την Epic και το UCLan Cyprus.

Στόχος μέσα από αυτή τη συνεργασία είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν εμπειρίες και να αναπτύξουν έναν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αποτελούν την καθημερινή εταιρική τους πρακτική, τις προκλήσεις και τις φιλοδοξίες τους.

Το συνέδριο είναι μέρος του ευρύτερου «Cyprus SMEs’ Project», το οποίο στοχεύει στον εντοπισμό, στην ανάδειξη και στη δικτύωση αυτών των επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διοργάνωση ακόμα δύο επαρχιακών συνεδρίων, ένα για τις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας και ένα για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, παρουσιάσεις στο ΙΝ Βusiness News & TV, διεξαγωγή μεγάλης παγκύπριας έρευνας ανάμεσα στις επιχειρήσεις και άλλα. Στόχος της έρευνας θα είναι η ανάδειξη των αναγκών, των προκλήσεων και των προοπτικών για τις ΜμΕ.

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett