Ποιες επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα προσθέτουν αξία

Η Κύπρος διαθέτει πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων, με τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες να παρουσιάζονται ενώπιον του «CYPRUS REAL ESTATE AND PROPERTY INVESTMENT SUMMIT AND EXPO».

Aphrodite Hills

Μοναδική ευκαιρία για μετεγκατάσταση και επένδυση χαρακτήρισε το Aphrodite Hills o Carl Leandros - Real Estate General Manager, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα θέρετρο που παρέχει όλες τις ανέσεις και υψηλής ποιότητας ζωής στους ενοίκους του. Προσφέρει οικιστικές μονάδες είτε για μόνιμη διαμονή ή για διακοπές, ενώ όραμα του είναι να καταστεί ο νούμερο ένα υψηλής ποιότητας αθλητικός προορισμός στην Ευρώπη όπου κάποιος μπορεί να συνδυάσει χαλαρή ποιοτική ζωή και ψυχαγωγία.

Το Aphrodite Hills Resort παρέχει επιλογές διαμονής με ξενοδοχείο 5-αστέρων με 290 έξοχα δωμάτια & σουίτες, ενώ ένα μεγάλο μέρος των πολυτελών επαύλεων και των διαμερισμάτων παίρνουν τη φιλοσοφία των self-catering διακοπών που προσφέρονται από την Holiday Residences, σε άλλα επίπεδα με καινοτόμες και πολυτελείς υπηρεσίες.

Το μοναδικό αναγνωρισμένο PGA National Cyprus γήπεδο γκολφ των 500,000τ.μ, είναι ο πυρήνας του πανέμορφου και βραβευμένου Resort με ακαδημία τένις με 9 επαγγελματικά γήπεδα, Retreat Spa με 27 δωμάτια εξειδικευμένων θεραπειών, ακαδημία ποδοσφαίρου, μονοπάτια της φύσης για περπάτημα και τρέξιμο, ιππασία, τοξοβολία, ποδηλασία, παιδικό club, υδροπάρκο, σουπερμάρκετ, καφετερίες, καταστήματα, ιατρικό κέντρο, εκκλησάκι, 18 εστιατόρια και μπαρ, πισίνες, γυμναστήριο.

Η Λέσχη Ιππασίας βρίσκεται κοντά στο δάσος παρέχοντας όχι πρόσβαση σε μοναδικής ομορφιάς περιοχή, αλλά ηρεμία και χαλάρωση στους ιππείς και σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μαθήματα ιππασίας από τους άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές.

Παράλληλα, υπάρχει σταθμός ποδηλασίας όπου θα διοργανωθεί ο αγώνας ποδηλασίας L’ETAPE από τον οργανισμό TOUR DE FRANCE τα έτη 2022-2024.

O Carl Leandros ανέφερε πως πρόσφατα άρχισε η κατασκευή του έργου Dionysus Greens το οποίο βρίσκεται κοντά στο γήπεδο γκολφ και λόγω της προνομιακής του θέσης και των υπερσύγχρονων χαρακτηριστικών και τελειωμάτων, το έργο αυτό προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο μεσογειακού τρόπου ζωής.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το project Poseidon Grand Villas με άπλετη και απρόσκοπτη θέα τα όμορφα νερά της Μεσογείου και την Πέτρα του Ρωμιού. Το project αποτελείται από 2 διαφορετικά συγκροτήματα κατοικιών: Uranus Grand Villas και Hermes Sea View Villas ενώ ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή της απαράμιλλης ποιότητας και πολυτέλειας των κατοικιών που εδώ χρόνια παρουσιάζει το Aphrodite Hills Resort.

Cyfield

H Κύπρος παρέχει πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων επισήμανε ο CEO του Ομίλου Cyfield Γιώργος Χρυσοχός, υπογραμμίζοντας πως οι αποδόσεις των ακινήτων αυξάνονται σε όλη την Κύπρο, αποδεικνύοντας πως τα ακίνητα συνιστούν την πιο κερδοφόρα μακροπρόθεσμη επένδυση. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τις πόλεις της Κύπρου με τις υψηλότερες αποδόσεις ακινήτων, ο κ. Χρυσοχός υπογράμμισε πως η πόλη της Λευκωσίας έχει δείξει μεγαλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα, οι μέσες αποδόσεις ενοικίων στη Λευκωσία ανέρχονται στο 4,74% σε σύγκριση με 2,2% στο Λονδίνο, 2,8% στο Παρίσι και 4,45% στην Αθήνα.

Πρόσθεσε πως υψηλές αποδόσεις καταγράφουν και τα εμπορικά ακίνητα στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, οι τιμές των εμπορικών ακινήτων αυξάνονται σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχός, οι αποδόσεις γραφείων με μακροπρόθεσμους ενοικιαστές ήταν πάντα ένας επενδυτικός στόχος για θεσμικούς επενδυτές. Χαρακτηριστικά από το 2016 και μετά, οι αποδόσεις των γραφείων, παρουσίασαν αυξανόμενη τάση από 4,6% σε 5,7%.

Γιατί η Λευκωσία; Η Λευκωσία αποτελεί το επιχειρηματικό κέντρο και το κέντρο διοίκησης της Κύπρου όπου στεγάζονται οι περισσότερες τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα κεντρικά γραφεία μεγάλων εμπορικών εταιρειών και τα περισσότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Παρουσιάζοντας τον Όμιλο Cyfield o κ. Χρυσοχός σημείωσε πως σήμερα είναι ο κορυφαίος όμιλος στον τομέα ανάπτυξης γης και κατασκευών με αναπτυξιακά έργα υπό κατασκευή αξίας €245 εκατ. μόνο στην Κύπρο και με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 220 μονάδες το 2020.

Σημείωσε πως στην παρούσα περίοδο ο Όμιλος κατασκευάζει γύρω στα 35 οικιστικά έργα σε ολόκληρη την Κύπρο. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη μνεία στο εμβληματικό έργο του Ομίλου το 360, ένα επιβλητικό κτήριο το οποίο ξεπροβάλλει από απόσταση χιλιομέτρων πριν την είσοδο της Λευκωσίας και είναι σήμερα το υψηλότερο κτήριο στο νησί. Ονομάστηκε έτσι καθώς προσφέρει απρόσκοπτη θέα 360 μοιρών στη Λευκωσία, διαθέτει 34 ορόφους στους οποίους περιλαμβάνονται 120 διαμερίσματα, εστιατόρια και μπαρ προσβάσιμα στο κοινό στον 33ο και 34ο όροφο, χώροι με spa, sauna, πισίνα, γυμναστήριο και residents club για τους ένοικους των διαμερισμάτων στον 10ο όροφο και τέσσερα καταστήματα στο ισόγειο.

Αναφέρθηκε επίσης και στο εντυπωσιακό Αrc-ship που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, απέναντι ακριβώς από την θάλασσα και το οποίο διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα κύματα της θάλασσας και τις καμπύλες των ιστιοφόρων. Βρίσκεται στην ωραιότερη περιοχή της ανατολικής ακτής της πόλης και προσφέρει εύκολη πρόσβαση προς την παραλία, τα σουπερμάρκετ, τα σινεμά, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και καταστήματα. Επιπλέον, συνδυάζει απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα, πολυτέλεια, ιδιωτικότητα, ηρεμία και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Leptos Group

Ο Όμιλος Λεπτός, με πρωταγωνιστικό ρόλο για περισσότερα από 60 χρόνια, έχει διεθνή παρουσία και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε περισσότερες από 75 χώρες. Δημιουργεί έργα υψηλής αισθητικής και κατασκευαστικής αρτιότητας, που προσφέρουν νέα πρότυπα ποιότητας ζωής και εργασίας. Σύμφωνα με τον Γιάννη Πιερίδη, Business Development Manager – Overseas της Leptos Group,ο Όμιλος έχει ολοκληρώσει πέραν των 350 αναπτυξιακών έργων στην Κύπρο, ενώ πέραν των 25 αναπτυξιακών έργων είναι υπό ανέγερση στην Κύπρο και πέραν των 50 στην Ελλάδα.

Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου αποτελείται από παραθαλάσσιες κατοικίες, resorts, Hilton properties και εμπορικά ακίνητα που βρίσκονται κυρίως στις περιοχές Πάφου και Λεμεσού.

Ο κ. Πιερίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό έργο Limassol Blu Marine που βρίσκεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Λεμεσού στο κέντρο της Πόλης, δίπλα στην Μαρίνα στο κέντρο των ΠΑΝΤΩΝ. Είναι έργο υψηλού επιπέδου αλλά και νέας τεχνολογίας, ένα έργο διεθνών προδιαγραφών όπου η αρχιτεκτονική και ο γενικός σχεδιασμός του επιτρέπει την άμεση θέα προς την θάλασσα και από τους τρεις πύργους του και τα 250 υπερπολυτελή διαμερίσματα του.

Το έργο αποτελείται από γραφεία, κατοικίες πολυτελείας, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες πέντε αστέρων με απρόσκοπτή θέα στη θάλασσα. Η υπερυψωμένη είσοδος υποδοχής, με θέα τη Μεσόγειο, θα φιλοξενεί μια εντυπωσιακή εξωτερική πισίνα υπερχείλισης 50μέτρων, ενώ η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά διαμορφωμένες βεράντες και κήπους, γυμναστήριο 200 τ.μ, παιδική χαρά, μπιστρό, λόμπι για τους ενοίκους και θυρωρείο. Οι ένοικοι του Limassol Blu Marine θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1000 τ.μ. πολυτελών εγκαταστάσεων χαλάρωσης και ευεξίας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για θεραπείες, σάουνα, ατμόλουτρα και εσωτερική θερμαινόμενης πισίνα.

Στην Πάφο ολοκληρώνεται το “Leptos Venus Gardens” το οποίο συνθέτουν 190 ανεξάρτητες και ημιανεξάρτητες κατοικίες δεκαπέντε διαφορετικών μοντέρνων αρχιτεκτονικών τύπων, καθώς και από μπλοκ πολυτελών διαμερισμάτων. Το όλο έργο οικοδομείται με σεβασμό προς το περιβάλλον, με ιδιωτικούς και δημόσιους κήπους, άνετους  χώρους στάθμευσης, δύο μεγάλες δημόσιες πισίνες, γήπεδο τένις και κλάπ μαζί με εστιατόριο και καφετέρια, όπως επίσης γραφείο διεύθυνσης και διαχείρισης του έργου. Το συγκρότημα διαθέτει δύο διαφορετικές εισόδους οι οποίες όπως και οι κοινόχρηστοι χώροι συντηρούνται και ελέγχονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Πολυτελείς κατοικίες λουσμένες στο φώς, με ευρύχωρους και λειτουργικούς χώρους, μοντέρνες κουζίνες, υπνοδωμάτια και μπάνια, μεγάλα μπαλκόνια, μπάρμπεκιου, ιδιωτικές πισίνες, όλα μαζί συνθέτουν την εικόνα μιας μοναδικής κατοικίας τόσο για αξέχαστες διακοπές αλλά και για μόνιμη διαμονή.

Pafilia

Η Pafilia Property Developers, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες οικιστικής ανάπτυξης στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 1977 και είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη ακινήτων παγκόσμιας κλάσης. Aναπτύσσει συνεχώς τις δραστηριότητες της και παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές σε θέματα ιδιοκτησίας, διαχείρισης και ενοικίασης ακινήτων, στις μεταπωλήσεις και στις υπηρεσίες concierge. Μέχρι στιγμής έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 250 ποιοτικά έργα και έπονται περισσότερα.

O Σίμος Σιμιλλίδης, Commercial Director της Pafilia υπογράμμισε πως το επίκεντρο του Ομίλου είναι η κατασκευή υψηλούς ποιότητας ακινήτων, με μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό παρέχοντας μοναδικό lifestyle στου ενοίκους τους.

O κ. Σιμιλλίδης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη μνεία στο πολυτελές θέρετρο Minthis Hills το οποίο είναι τοποθετημένο στην κορυφή ενός λόφου σε προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000 και διαθέτει μια συλλογή από βραβευμένες πολυτελείς κατοικίες, βίλες και σουίτες, σχεδιασμένες από παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες.

Στα πλαίσια της επένδυσης αυτής, η Pafilia, έχει κατασκευάσει το γήπεδο του γκολφ της ανάπτυξης 18 οπών, το οδικό δίκτυο του θέρετρου καθώς και την κύρια υποδομή του έργου. Επιπρόσθετα, έχουν κατασκευαστεί πέραν των 70 οικιστικών μονάδων ως επίσης και το εντυπωσιακό Clubhouse που βρίσκεται σε λειτουργία, το οποίο περιλαμβάνει καφέ, μπαρ καθώς και το βραβευμένο εστιατόριο του οποίου η κουζίνα είναι εμπνευσμένη από το εκπαιδευτικό κέντρο του διάσημου Γάλλου σεφ Alain Ducasse.

Παράλληλα, η Pafilia ολοκληρώνει και το ΟΝΕ, το υψηλότερο παραλιακό οικιστικό κτίριο της Ευρώπης που αποτελεί σημείο αναφοράς στην αρχιτεκτονική, καθώς απεικονίζει την πρόοδο και την εξέλιξη της οικιστικής ανάπτυξης στην Κύπρο. Ο πύργος ορόσημο που θα φτάνει τα 170 μέτρα ύψος, θα περιλαμβάνει 37 ορόφους, 83 πολυτελή διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός τριώροφου ρετιρέ, ενώ θα προσφέρει ανέσεις και υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, που εισάγουν στην Κύπρο ένα νέο ορισμό πολυτέλειας.

Στα σχέδια της Pafilias βρίσκεται και η κατασκευή του NEO, ένα άκρως επιβλητικό σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων υψηλής αισθητικής, που θα κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Τα Sky Villas του ΝΕΟ, προσφέρουν ένα ιδιαίτερο προσωπικό καταφύγιο πλημμυρισμένο με μεσογειακό χαρακτήρα και διακριτή πολυτέλεια, ενώ θα περιβάλλονται από εγκαταστάσεις θερέτρου έξι αστέρων σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τρεις υπαίθριες πισίνες με θέα τη θάλασσα, πρωτοποριακό κέντρο ευεξίας, σάουνα, υδρομασάζ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα 25 μ., υπερσύγχρονο γυμναστήριο, γήπεδα τένις, ιδιωτικό χώρο κινηματογράφου. Στην καρδιά του ΝΕΟ, θα βρίσκεται μια πολυμορφική πλατεία με επώνυμα καταστήματα και εστιατόρια που θα δένει αρμονικά με το δημόσιο κήπο και το υπαίθριο θέατρο, καθώς και δημόσιο χώρο στάθμευσης 825 οχημάτων.

 

Δειτε Επισης

Αυξάνοντας της αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»