Βιώσιμη ανάπτυξη στα μοντέλα αγροτικών επιχειρήσεων

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί το κορυφαίο ζητούμενο του 21ου αιώνα. Περιγράφει μια ανάπτυξη η οποία είναι σύμφωνη με τις ανάγκες της παρούσης γενεάς αλλά δεν διακινδυνεύει τις ευκαιρίες να ικανοποιηθούν επίσης οι ανάγκες της επόμενης γενεάς. Παράλληλα, η «βιώσιμη ανάπτυξη» έχει γίνει ένας σπουδαίος γενικός στόχος για όλα τα πεδία της ζωής, όπως η οικονομία, η οικολογία και η κοινωνική ισορροπία.

Την ίδια ώρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές διαδραματίζουν ενεργό ρόλο σε θέματα ρυθμιστικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, οι ισχυρισμοί διατυπώνονται ξανά και ξανά χωρίς την ύπαρξη πραγματικής επιστήμης ή απόδειξης πίσω από τους ισχυρισμούς.

Σε ορισμένους τομείς, το φαινόμενο αυτό έχει εξαιρετικά επιζήμιες επιπτώσεις στα αποτελέσματα της οικονομικής, περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας. Είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες και την επιστήμη για να αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα όπως η αλλαγή του κλίματος και η ασφάλεια τροφίμων.

Όλα αυτά επιβάλλουν περισσότερη διαφάνεια με τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν σωστά σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι πρακτικές που εφαρμόζουν στο περιβάλλον του μέλλοντος.

Βιώσιμα μοντέλα στη γεωργία

Ο κλάδος της γεωργίας είναι μαθημένος στις αντιξοότητες - από τις πλημμύρες και την ξηρασία έως τις προσβολές από παράσιτα - και η πανδημία COVID-19 είναι μια ακόμη έντονη υπενθύμιση της ανάγκης δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου και ανθεκτικού συστήματος τροφίμων για τη διασφάλιση της επαρκούς ποσότητας τροφής. Η καινοτομία, η επιστήμη και η συνεργασία είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την επίλυση της πανδημίας αλλά και για τη γεωργία, για την επίλυση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Ο Dr. Klaus Kunz Bayer Γερμανίας θα μιλήσει ενώπιον του 13ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για το πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο ανθεκτικά συστήματα τροφίμων, να επιταχύνουμε τις καινοτομίες που βασίζονται στη βιώσιμη ανάπτυξη και να αναπτύξουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να ανταμείψουν τους παραγωγούς για τις υπηρεσίες τους στο οικοσύστημα.

Παράλληλα, θα αναφερθεί στο πρωτοποριακό μοντέλο που εφαρμόζει η Bayer στον κλάδο της γεωργίας, το οποίο μπορεί να μετρήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις οποιουδήποτε προϊόντος φυτοπροστασίας σε οποιαδήποτε καλλιέργεια, σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει αυτό το μοντέλο για να ελέγξει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο και τις χρήσεις του σε όλο τον κόσμο και να κατανοήσει τις επιπτώσεις στη βιωσιμότητα.

Who is Who

Ο Klaus Kunz είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Οργανική Χημεία και πτυχίου στα Oικονομικά. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Bayer το 2001 και έχει αποκτήσει 19 έτη εμπειρίας σε ό,τι αφορά επιχειρησιακά στρατηγικά θέματα στον τομέα R & D, ενώ έχει ηγηθεί αρκετών έργων R&D. Από το 2018 ηγείται της Αειφορίας & Επιχειρησιακής διαχείρισης στην επιστήμη των καλλιεργειών της Bayer. Ο Klaus είναι παθιασμένος με την καινοτομία και την αλλαγή, την διαπολιτισμική συνεργασία, πολιτική και ιστορία, ενώ παραδίδει διαλέξεις για χημεία στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν.

Στο 13ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο παρουσιάζει η ΙΜΗ σε συνεργασία με το CSR Cyprus την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park), θα συζητηθούν θέματα, όπως η διαφάνεια στις επιχειρήσεις, η ίση μεταχείριση και οι ίσες απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι βιώσιμες επενδύσεις και η σημασία της υιοθέτησης περιβαλλοντικών στρατηγικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των «Κυπριακών Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και Βιωσιμότητας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

 

Πληροφορίες

Partnership Sponsor: SupportCY-Τράπεζα Κύπρου

ΧορηγοίΥπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Evagoras and Kathleen Lanitis Foundation, Οργανισμός IMR / University of Nicosia ™, KPMG in Cyprus, PariMatch Foundation

Οργανωτής: ΙΜΗ

Σε συνεργασία με: CSR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, Mesimvria, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands