Οι επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της Υγείας

Ο τομέας της υγείας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και κυριότερους τομείς των δημοσίων δαπανών, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 15% του συνόλου των κρατικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το 8% του συνολικού ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού και το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ. Ο τομέας είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πληθυσμών της Ευρωζώνης, ενώ βρίσκεται στον πυρήνα της υψηλού επιπέδου κοινωνικής προστασίας της ΕΕ.

Τα θέματα υγείας έχουν αποκτήσει εξέχουσα θέση, τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις δημόσιες δαπάνες και για τα κατάλληλα επίπεδα κοινωνικής προστασίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Tα συστήματα υγείας κάθε χώρας ανάλογα με το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες στις οποίες αναπτύχθηκαν ανταποκρίνονται διαφορετικά και διαφορετικά χαράσσουν τις στρατηγικές επενδύσεων στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, σχεδόν το 70 % των Ευρωπαίων θέλουν η ΕΕ να κάνει περισσότερα στον τομέα της Υγείας. Οι επενδύσεις της πολιτικής συνοχής στον τομέα της υγείας — ενωσιακά κονδύλια αξίας άνω των €4 δισ.— αποτελούν πραγματικές εκφράσεις μιας Ευρώπης που προστατεύει. Η υγειονομική περίθαλψη εξελίσσεται και οι επενδύσεις της ΕΕ πρέπει να εξελιχθούν μαζί της.

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης απαιτούν διαφορετικές επενδύσεις σε υποδομές, είτε πρόκειται για εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και κοινοτικής φροντίδας είτε για προγράμματα πρόληψης, ολοκληρωμένης φροντίδας και κατάρτισης του εργατικού δυναμικού.

Επενδυτικές ευκαιρίες και ιατρικός τουρισμός
Οι αλλαγές στο σύστημα υγείας της Κύπρου και η εισαγωγή του Γενικούς Σχεδίου Υγείας έχει δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της Υγείας. Με την εξαίρεση κάποιων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, η πρακτική που ακολουθείτο στο παρελθόν ήταν οι ιατροί να δημιουργούν κλινικές χωρίς να θέτουν τις βάσεις για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ με το νέο σύστημα Υγείας, υπάρχουν ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις στον τομέα.

Οι ευκαιρίες για προσέλκυση επενδύσεων σε διάφορους τομείς της Υγείας στην Κύπρο καθώς και εις βάθος ανάλυση του τομέα της Υγείας θα τεθούν στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας. Το Συνέδριο επιδιώκει να παρουσιάσει τον Τομέα της Υγείας ως επενδυτική επιλογή στην Κύπρο και να αναδείξει όλες τις πτυχές του τομέα και τις προοπτικές του, για ενδεχόμενες μελλοντικές επενδύσεις. Παράλληλα, ο τομέας της Υγείας θα αναλυθεί τόσο στη των δεδομένων της Κύπρου, όσο και στη βάση των δεδομένων που υπάρχουν στο εξωτερικό, καθώς και στη βάση των πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται διεθνώς.

Μέσα από την σύγκριση των διεθνών πρακτικών με τα όσα ισχύουν στην Κύπρο, στόχος είναι να επανακαθοριστούν οι δυνατότητες που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας της Κύπρου για επενδύσεις. Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, όλων των κατηγοριών, μεγεθών και εξειδίκευσης, παρόχους ιατρικών υπηρεσιών, ιατρικά κέντρα, καθώς και επενδυτές (θεσμικούς και μη) στον τομέα της Υγείας.

Oι νέες επενδυτικές τάσεις στον τομέα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ευκαιρίες που υπάρχουν στο εξωτερικό και στην Κύπρο, ο τρόπος ανάπτυξης και εξέλιξης του συγκεκριμένου τομέα στο εξωτερικό και τι είδους επενδύσεις γίνονται στον τομέα της υγείας, αναμένεται να αναλυθούν στο 2ο Συνέδριο Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας που παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): KPMG Κύπρου

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού