Υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και BDO

Δελτίο Τύπου  11/05/2021 07:50
Υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και BDO

Υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και BDO

Δελτίο Τύπου  11/05/2021 07:50

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν την 23η Απριλίου 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η BDO LTD, με σκοπό την εδραίωση της συνεργασίας και την ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων μεταξύ του πανεπιστημίου και της εταιρείας, καθώς και την υλοποίηση ποικίλων δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο την τεχνολογία.

Μεταξύ άλλων δράσεων, οι δύο εταίροι στοχεύουν στη συνδιοργάνωση και πραγματοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων ενημερωτικού και ερευνητικού περιεχομένου, στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και διεκδίκηση ευκαιριών για αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών ερευνητικών κονδυλίων, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η συντονίστρια του Μεταπτυχιακού κυβερνοασφάλειας Δρ. Γιάννα Δανίδου, δήλωσε ότι είναι πρωταρχικός στόχος του πανεπιστημίου η σύμπλευση με οργανισμούς όπως η BDO LTD, με στόχο την από κοινού υποστήριξη δράσεων γύρω από την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα για την ανάπτυξη της κουλτούρας γύρω από την κυβερνοασφάλεια. Η κυβερνοασφάλεια, είναι ένας τομέας ο οποίος παρόλο που είναι υψίστης σημασίας για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, δεν τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από τους διευθύνοντες και τα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Η συνεργασία του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου, θεωρείται ως νευραλγικής σημασίας μιας και προσπαθεί να αναδείξει την σημαντικότητα της ομαδικότητας στον τομέα της κυβερνοασφαλειας. Επίσης μέσω αυτής της συνεργασίας θα μπορούν να αναγνωριστούν οι τάσεις και οι ευκαιρίες εργοδότησης των αποφοίτων του μεταπτυχιακού στον ιδιωτικό τομέα.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής των υπηρεσιών τεχνολογικού κινδύνου της BDO, Δρ. Αλέξης Μιχαήλ, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις προοπτικές συνεργασίας της εταιρείας με ένα εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τόπου, καθώς και σίγουρος πως η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα προς αμοιβαίο όφελος.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας