Καθαρισμός οικοπέδων, πάρκων και χώρων πρασίνου στον Δήμο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί το κοινό ότι διεξάγονται εργασίες καθαρισμού από ξερά χόρτα οικοπέδων, δημοτικών πάρκων και χώρων πρασίνου βάσει προγράμματος.

Καθαρισμός οικοπέδων
Όσον αφορά τον καθαρισμό οικοπέδων, τα συνεργεία του Δήμου έχουν αρχίσει τις εργασίες στην περιοχή δυτικά της λεωφόρου Στροβόλου από τον Απρίλιο, ενώ η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών στις περιοχές ανατολικά της λεωφόρου Στροβόλου. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες περί τα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων βαρύνει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, ακόμα και αν έγινε απόρριψη άχρηστων αντικειμένων από τρίτους.

Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι οικιακά απόβλητα δωρεάν στο «Πράσινο Σημείο Στροβόλου» (πίσω από το πολυκατάστημα “Leroy Merlin”), ενώ εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, μπορούν να επωφεληθούν της διαδικτυακής υπηρεσίας κατ’ οίκον συλλογής ογκωδών και κλαδευμάτων που διαθέτει ο Δήμος (περισσότερα στην ιστοσελίδα). Οι εταιρείες οφείλουν να παραδίδουν τα απόβλητα τους σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων ανάλογα με την κατηγορία των εκάστοτε αποβλήτων.

Δημοτικά Πάρκα και Χώροι Πρασίνου
Η προσπάθεια εξυπηρέτησης του κοινού και η παροχή ποιοτικής αναψυχής στα δημοτικά πάρκα είναι αδιάλειπτη. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου σημειώθηκε καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος διεκπεραίωσης των εργασιών καθαρισμού των πάρκων και χώρων πρασίνου.

Ο Δήμος αντιλαμβάνεται και κατανοεί την ανάγκη των δημοτών να απολαμβάνουν την ανάσα που προσφέρουν τα πάρκα μας, όμως δεδομένων των συνθηκών, ζητά από τους δημότες να δείξουν κατανόηση και τους διαβεβαιώνει ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό υπό τις περιστάσεις.  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»