Αξιοποιώντας τις πρακτικές μάρκετινγκ στο δικηγορικό επάγγελμα

Έντονος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των δικηγορικών γραφείων, με τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πριν αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν η υπηρεσία. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάνει ήδη το βήμα του digital transformation έχοντας δημιουργήσει site, social media pages και profiles, υιοθετώντας συγκεκριμένες digital marketing στρατηγικές ως προς τη διαφήμιση και την επικοινωνία με το κοινό τους.

Στον τομέα των Νομικών Υπηρεσιών, το digital transformation έχει αρχίσει να κάνει και στην κυπριακή αγορά τα πρώτα του βήματα. Ωστόσο, πολλές δικηγορικές εταιρίες και δικηγόροι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο πέρασμα από τον παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες τους, στο νέο ψηφιακό τρόπο. Οι δυσκολίες πολλές φορές προκύπτουν λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και γνώσεων γύρω από τα θέματα του digital marketing. Η αλλαγή φιλοσοφίας όμως και η επανατοποθέτηση, είναι αναγκαία προκειμένου οι επαγγελματίες του νομικού κλάδου να παραμένουν ανταγωνιστικοί και λειτουργικοί στη νέα digital πραγματικότητα.

Η πρακτική εφαρμογή του digital transformation έχει δείξει με απτά και απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα, ότι οδηγεί στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη.

Για το πώς οι δικηγόροι μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media, ποια κανάλια κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο κατάλληλα για τους δικηγόρους, καθώς επίσης και για την σημασία του branding θα μιλήσει ο Ben Trott, Managing Director & Law Firm Consultant, Marketing Lawyers Ηνωμένου Βασιλείου, ενώπιον του 3ου Cyprus Legal Conference.

 

Who is Who

Ο Ben Trott διαθέτει γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών μάρκετινγκ σε δικηγορικά γραφεία διεθνώς. Ο Ben έχει εργαστεί τόσο για κρατικές όσο και για high-street  δικηγορικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για δικηγορικούς συλλόγους. Ο Ben διετέλεσε από τους νεότερους διευθυντές δικηγορικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ανώτερη ομάδα διαχείρισης σε κρατικής δικηγορικής εταιρείας με 20 γραφεία. Έχει συμβουλεύσει νομικούς πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Άπω Ανατολή.

Παράλληλα, το «3rd Cyprus Legal Conference» θα φιλοξενήσει και άλλου διακεκριμένους ομιλητές από εταιρείες του εξωτερικού και από την Κύπρο, προκειμένου να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του management των δικηγορικών γραφείων. Οι ομιλητές θα παραθέσουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το θέμα του talent management και των ζητημάτων διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού στα δικηγορικά γραφεία υπό το πρίσμα και των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα.

Το Συνέδριο στοχεύει να λειτουργήσει ως πλατφόρμα συζήτησης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν ποιες στρατηγικές προέλκυσης και διατήρησης ταλέντων ταιριάζουν καλύτερα σε αυτές ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους καθώς προσπαθούν να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Το «3rd Cyprus Legal Conference», το οποίο διοργανώνει διαδικτυακά η IMH, θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 12 Μαΐου 2021.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

 

Το Συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον στελεχών από: Δικηγορικά γραφεία, νομικούς συμβούλους, δικηγορικούς συμβούλους, καθώς και κυβερνητικούς φορείς, διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, ευρωπαϊκούς φορείς.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: UCLan Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών