Οι κανόνες του «παιχνιδιού» της ψηφιακής ευελιξίας

Με την καινοτομία στην τεχνολογία πληροφορικής, ένας ανταγωνιστικός παράγοντας που διαφοροποιεί τις σύγχρονες επιχειρήσεις, είναι η ευελιξία στην παροχή συστημάτων πληροφορικής και η ικανότητα τους να εκτελούνται αξιόπιστα και αποδοτικά. Αυτή η σπουδαιότητα προκαλεί την έννοια DevOps και, με τη σειρά της, τη ζήτηση για τις αντίστοιχες δεξιότητες.

 

DevOps;

Το DevOps είναι ένα σύνολο πρακτικών που συνδυάζουν την ανάπτυξη λογισμικού (Dev) και τις λειτουργίες πληροφορικής (Ops) με σκοπό τη συντόμευση του κύκλου ζωής του συστήματος και την παροχή συνεχούς παράδοσης με υψηλή ποιότητα λογισμικού. Σύμφωνα με μια αναφορά με τίτλο Full-Stack Teams, Not Engineers, που κυκλοφόρησε από τo IT Revolution, το DevOps δεν είναι μια οργανωτική δομή, αλλά ορίζει έναν τρόπο να οργανωθούν ανεξάρτητες ομάδες, ένας πολιτισμός, ένα σύνολο Lean αρχών και ένα σύνολο πρακτικών.

Το DevOps είναι ένα “ομαδικό άθλημα”, αλλά η συγκέντρωση ανθρώπων για να σκεφτούν και να εργαστούν ως ομάδες, έναντι ξεχωριστών ομάδων ειδικών, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Οι υποστηρικτές τoυ DevOps πρέπει να είναι όχι μόνο έμπειροι στις δύο βασικές πτυχές της διαχείρισης της πληροφορικής, δηλαδή στα αναπτυξιακά και επιχειρησιακά ζητήματα, αλλά και teambuilders.

Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον για την ικανοποίηση των πελατών και την εταιρική φήμη, οι πρακτικές Agile και DevOps έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερο ευτυχισμένους πελάτες και εργαζόμενους. Τα αποτελέσματα της νέας παγκόσμιας μελέτης από την CA Technologies, αποκάλυψαν ότι οι προχωρημένοι χρήστες του Agile ή του DevOps, είδαν σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 52% στην ικανοποίηση του πελάτη και έως 50% στην παραγωγικότητα.

Microsoft Transformation Story

Για την εμπειρία της Microsoft στην χρήση DevOps που οδήγησε στην εσωτερική μεταμόρφωση της εταιρείας αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του 11ου ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution η April Edwards, Senior Software Engineer της Microsoft UK.

Η April Edwards ειδικεύεται στον μετασχηματισμό εφαρμογών και στους τρόπους εργασίας των DevOps. Επίκεντρο της η υποστήριξη της Microsoft Azure να καθοδηγήσει τους πελάτες σε ένα ταξίδι από την τεχνολογία παλαιού τύπου, σε serverless και containers, όπου ο κώδικας έρχεται πρώτος, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να επωφεληθούν πλήρως από τα DevOps. Προηγουμένως εργάστηκε σύμβουλος cloud και αρχιτέκτονας λύσεων για διάφορους συνεργάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 11ο ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution παρουσιάζει η ΙΜΗ και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στόχος του μεγαλύτερου συνεδρίου τεχνολογίας και πληροφορικής στην Κύπρο είναι η παρουσίαση και ανάδειξη προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας που θα βοηθήσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Το συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όλων των μεγεθών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, George Z. Georgiou & Associates LLC και KPMG Κύπρου

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Με τη στήριξη: Cyprus Computer Society (CCS) και Cyprus Information Technology Enterprises Association (CITEA)

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse