Καλλιεργώντας κουλτούρα ποικιλομορφίας στο επάγγελμα του δικηγόρου

InBusinessNews  29/04/2021 09:51
Καλλιεργώντας κουλτούρα ποικιλομορφίας στο επάγγελμα του δικηγόρου

Καλλιεργώντας κουλτούρα ποικιλομορφίας στο επάγγελμα του δικηγόρου

InBusinessNews  29/04/2021 09:51

Η προώθηση κουλτούρας διαφορετικότητας και ένταξης αποτελεί σημαντικό στοιχείο για όλα τα επαγγέλματα. Η ποικιλομορφία και η ένταξη στον χώρο εργασίας συμβάλλουν στον εντοπισμό και στον συγκερασμό διαφορετικών υπόβαθρων και συμβάλλουν στην πρόοδο της επιχείρησης.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που εμποδίζουν την επικράτηση της ποικιλομορφίας στο νομικό τομέα. Ο τομέας θα πρέπει να αναγνωρίσει τη σημασία δημιουργίας ενός αμερόληπτου, ίσου και αρμονικού εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

Τα δικηγορικά γραφεία θα πρέπει να αναθεωρούν τις δικές τους πολιτικές για την ποικιλομορφία και την ένταξη. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να εξετάσουν έννοιες όπως η σιωπηρή προκατάληψη, δηλαδή η απόδοση ορισμένων στάσεων ή η συσχέτιση στερεοτύπων με ένα άτομο ή ομάδα ανθρώπων χωρίς τη συνειδητή γνώση μας και η προκατάληψη αυτοαξιολόγησης.

Ανάμεσα στους παράγοντες που συμβάλλουν στην έλλειψη ποικιλομορφίας στο δικηγορικό επάγγελμα σχετίζεται με το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο των δικηγόρων όπου συχνά εμποδίζουν άτομα περιορισμένης πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση και το υψηλό κόστος εξασφάλισης πτυχίου νομικής.

Τα τρέχοντα ζητήματα διαφορετικότητας και ένταξης που αντιμετωπίζει το νομικό επάγγελμα, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους όσοι βρίσκονται στο επάγγελμα μπορούν να κάνουν την διαφορά θα αναπτύξει η Amy Clowrey, Associate Child Abuse Solicitor, Switalskis Solicitors, ενώπιον του 3ου Cyprus Legal Conference.

Who is Who

Η Amy Clowrey είναι συνεργάτης δικηγόρος στο τμήμα παιδικής κακοποίησης στο γραφείο Switalskis Solicitors, εκπροσωπώντας θύματα ιστορικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών. Η Amy διετέλεσε Πρόεδρος, και σημερινό μέλος της Επιτροπής, του Τμήματος Νέων Δικηγόρων της Δικηγορικής Εταιρείας της Αγγλίας και της Ουαλίας, εκπαιδευτικός εκπρόσωπος του Yorkshire Union of Lawyers και μέλος της επιτροπής Huddersfield Law Society Twinning with Uganda Group. Το 2017 ταξίδεψε στην Ουγκάντα για να παρέχει εκπαίδευση στους δικηγόρους της Ουγκάντα σε συνεργασία με την εταιρεία Νομικών της Ουγκάντα.

Παράλληλα, το «3rd Cyprus Legal Conference» θα φιλοξενήσει και άλλου διακεκριμένους ομιλητές από εταιρείες του εξωτερικού και από την Κύπρο, προκειμένου να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του management των δικηγορικών γραφείων. Οι ομιλητές θα παραθέσουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το θέμα του talent management και των ζητημάτων διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού στα δικηγορικά γραφεία υπό το πρίσμα και των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα.

Το Συνέδριο στοχεύει να λειτουργήσει ως πλατφόρμα συζήτησης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν ποιες στρατηγικές προέλκυσης και διατήρησης ταλέντων ταιριάζουν καλύτερα σε αυτές ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους καθώς προσπαθούν να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Το «3rd Cyprus Legal Conference», το οποίο διοργανώνει διαδικτυακά η IMH, θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον στελεχών από: Δικηγορικά γραφεία, νομικούς συμβούλους, δικηγορικούς συμβούλους, καθώς και κυβερνητικούς φορείς, διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, ευρωπαϊκούς φορείς.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: UCLan Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας